ISC, de houder van de exclusieve wereldwijde media en commerciële rechten van het FIA World Rally Championship, heeft afgelopen week bekendgemaakt dat het Zwitserse horlogemerk Edox de officiële tijdwaarnemer van het WRC wordt.

De overeenkomst, die een duur van drieënhalf jaar heeft, houdt in dat Edox de tijdwaarneming en de bijbehorende uitslagen voor haar rekening neemt. Bovendien krijgt Edox de gelegenheid om op verschillende manieren wereldwijde publiciteit te genereren. Dit omvat onder meer beeld- en promotiemateriaal waarin Edox als partner van het wereldkampioenschap rally wordt gepresenteerd. Hierbij wordt het kampioenschap voorgesteld als ?een heroïsch autosportavontuur waarin de beste coureurs ter wereld met elkaar strijden?.


Alexandre Strambini, algemeen directeur van Edox (rechts op de foto naast ISC CEO Simon Long) : ?Het WRC is een van de meest herkenbare merken in de mondiale sport en tevens een leider op het terrein van technologie. Hierdoor bestaat er tussen ons een natuurlijke synergie. Edox is zeer enthousiast over de mogelijkheden van de samenwerking en wil in de nabije toekomst gezamenlijk graag opvallende initiatieven ontplooien.?


Edox is al de officiële tijdwaarnemer van de Class 1 Powerboat World Championship, de Formule 1 van het water, en de officiële partner op gebied van tijd van de Dubai International Marine Club (DIMC).