Het nieuwe Italiaanse horlogemerk Tendence verrast met opvallende horloges voorzien van een driedimensionale ? in een hoek van 45 graden geplaatste ? cijferring die op de wijzerplaat lijkt te zweven. Kenmerkend zijn verder de grote afmetingen en de opvallende materiaal- en kleurencombinaties, die de horloges al van afstand ware blikvangers maken.

Het merk Tendence is pas sinds een jaar op de markt maar kan nu al rekenen op veel enthousiasme bij accessoirefans. Wereldwijd wordt de collectie van Italiaanse origine zeer gewaardeerd. Met kastdiameters van 41 tot 50 millimeter verleiden de riante horloges vooral mensen die hun grenzen durven te verleggen. ?Hoe groter hoe beter? luidt immers het credo Tendence Gulliver Medium (41 mm)voor deze zomer als het om opvallende accessoires gaat. De collectie is geschikt voor zowel mannen als vrouwen, de unisex horloges kunnen dus ook naar hartelust uitgewisseld worden.
 
De eerste lijn heeft de naam Gulliver meegekregen en valt direct op vanwege het gebruik van aparte materiaalcombinaties. De verschillende ontwerpen hebben allemaal een innovatieve, karakteristieke driedimensionale wijzerplaat, waarbij vooral de cijfers er met recht uitspringen. De kast van de horloges bestaat uit een mix van high-tech polycarbonaat en edelstaal, titanium, zilver of zelfs goud. Deze unieke materiaalmix zorgt er voor dat het horloge niet alleen oersterk is maar tegelijkertijd ook een lichtgewicht tijdens Tendence Gulliver Medium (47mm)het dragen. Alle horloges zijn uitgevoerd met mineraalglas en tot 100 meter waterdicht. De Gulliver-collectie is verkrijgbaar in drie verschillende modellen die onderling weer in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn: de Round Gulliver (met een afmeting van 50 mm de grootste Tendence), de Medium Gulliver (41 mm met veel versies met glinsterende Swarovskistenen) en de Square Gulliver (47 mm en vierkant).


De quartz horloges zijn er met of zonder chronofunctie, met lederen of rubberen banden en in veel kleurvariaties. De prijzen van de Tendence Gulliver horloges beginnen bij ? 185,- en lopen op tot ? 305,-. Voor meer informatie zie www.tendence-nolimits.com.