De eerste horloges van Nederlander Hubert Pellikaan waren meteen een hit, zozeer zelfs dat ze momenteel uitverkocht zijn. Geen nood, er komen snel weer nieuwe, maar er is weinig moeilijker dan een vervolg geven aan een succes. Het duurde dan ook even voordat Pellikaan met dat vervolg kwam. Het is er nu: de PT2 CS ?Tradition?. Letterlijk een vervolg op het eerste succes, want het is hetzelfde model met een andere secondeaanduiding.

De verandering van de positie van de secondewijzer geeft de PT2 CS wel een heel eigen gezicht ten opzichte van de eerste PT2, dat doet denken aan de?Fliegeruhren? uit de jaren 1940 en 1950. De PT2 CS (Central Seconds) heeft een ETA/Unitas 6497-1 uurwerk, dat normaal decentrale secondeaanduiding heeft, met centrale seconde complicatie. De traditionele manier om een centrale seconde de ETA/Unitas 6497-1 uit het prototype van de Pellikaan PT2 CSmogelijk te maken is hierop toegepast, namelijk omleiding vanaf het decentrale seconderad via een extra rad en brug. Het uurwerk heeft verder een geschroefde Glucydur balans en zwanenhals fijnregulering gekregen, waardoor het extra accuraat kan worden afgesteld.


De stalen kast van het horloge meet 45 mm en heeft saffier glas. De Pellikaan PT2 CS ?Tradition? zal in een gelimiteerde editie van slechts 10 stuks begin september op de markt komen, de verkoopprijs is nog niet bekend. Voor verkoopinformatie zie: www.pellikaantiming.nl.