Uniek en exclusief zijn de horloges van het Nederlandse horlogemerk Pedum by Voeten & Knepper. Gouden horloges, die stuk voor stuk met de hand gemaakt zijn door goudsmeden Peter Voeten en Elly Knepper. Luxe sieraden voor mensen met oog voor kwaliteit en pure schoonheid. Na reeds bijzondere horloges op de markt gebracht te hebben, is de collectie Sphere nu uitgebreid met het damesmodel ?Brilliant Move?, waarbij een briljant het uurwerk letterlijk tot leven brengt. Het horloge is kenmerkend voor de expertise en oog voor uniek design van Voeten en Knepper.

Het echtpaar Voeten-Knepper is al enkele decennia vakkundig bedreven in de goudsmederij. Peter Voeten werkte ooit een horloge uit in opdracht van Arent & Van Leeuw (waar hij onder meer juwelen voor popartiesten als Cliff Richard en Janet Jackson maakte in het kader van de Diamond Awards), en voelde de kriebels weer een jaar of tien geleden. Dit resulteerde in het eigen horlogemerk Pedum, ontwikkeld door Elly en Peter samen. In hun atelier in Brabant vervaardigen zij in opdracht unieke gouden sieraden en zijn vooral bekend vanwege de bijzonder fraaie sluitingen die zij maken voor parelcolliers. Beiden hebben hun opleiding aan De Vakschool in Schoonhoven genoten en zijn in het bezit van het Meesterteken. Voor hun uitvoering van een ring met diamant van 1.04 krt. ontvingen zij van De Beers (internationale organisatie voor diamanthandel) een eerste prijs. Met Pedum by Voeten & Knepper presenteert het tweetal de horlogecollectie, nu uitgebreid met de mooie Sphere Lady Brilliant Move.De horloges uit de Sphere-collectie zijn bijzonder opvallend door hun doordachte eenvoud. Krasvrij saffierglas aan zowel voor- als achterzijde flankeren de kast van 34mm doorsnee. In het midden bevindt zich de wijzerplaat die optisch lijkt te zweven. Tussen de rand van de wijzerplaat en de lunet is op ingenieuze wijze een briljant geplaatst, die de rol van de rotor op zich neem door rond te kunnen draaien en daarmee het uurwerk (ETA 2671 ? waarvan het kloppende hart tevens aan de achterzijde te bewonderen is) opgewonden houdt.


Pedum Sphere Brilliant MoveDe Sphere Brilliant Move is er, net als de andere collecties, in meerdere uitvoeringen. De kast is verkrijgbaar in massief 18K geel goud of titanium met bijzondere matte look, die verkregen is door een speciaal chemisch proces. De geelgouden uitvoering is ook verkrijgbaar met 6 briljanten die de lunet omringen. Dit model is zeer bijzonder en herkenbaar voor de horloge-ontwerpen van goudsmeden Voeten-Knepper.


Voeten-Knepper?s Sphere Brilliant Move wordt voorgesteld met horlogebanden in kalfsleer met hagedissen- en krokodillenleren print, maar de bandjes worden doorgaans verzorgd op maat van de klant. De Pedum horloges getuigen van vakkennis in vormgeving en kwaliteit. Zwitserse techniek gevat in Neerlands design maken de Sphere Briljant Move werkelijk onweerstaanbaar.


De Pedum Sphere Briljant Move in titanium kost ? 2.250,- en in geelgoud ? 4.500,-. Kijk op www.pedum.eu voor meer informatie en contact met Voeten en Knepper.


Tekst © voor Horloge.info door Mylène Koppyn