Oris presenteert een nieuwe versie van de geliefde Oris Big Crown Timer Chronograph. De opnieuw doordachte klassieker komt met extra functies en een nieuw design, zonder daarbij in te leveren op de buitengewone kwaliteit en precisie, en niets van de innovatieve uitstraling te verliezen.

Oris heeft de legendarische Oris Big Crown Timer Chronograph voorzien van een nieuwe, maar liefst 46 millimeter horlogekast: het markante, wat krachtiger lichaam, met iets kortere bandaanzetten, geeft het horloge een nieuwe uitstraling, maar heeft nog steeds de onmiskenbaar mannelijke en technische esthetiek.

De geribbelde lunet is draaibaar en stuurt zo de interne minutenschaal onder het glas aan, waardoor het horloge ? naast de chronograaf, die tot 12 uur lange perioden kan meten ? voorzien is van een extra tijdmeetoptie. Deze, en ook de gewone tijd is zeer goed afleesbaar, omdat de cijfers en wijzers zijn voorzien van lichtgevend Super-LumiNova®. Het horloge beschikt daarnaast over zowel dag als datumaanduiding, via twee vensters in de mat zwarte wijzerplaat.


Oris Big Crown Timer Chronograph - klik aan voor een grote afbeelding


De PVD donkergrijze horlogekast van de Oris Big Crown Timer Chronograph is bovenop voorzien van gebold saffierglas, dat aan de binnenkant is ontspiegeld. In de kastbodem zit een glazen centrum, waardoor het mogelijk is het indrukwekkende kaliber 675 (op basis van een ETA 7750) aan het werk te zien, met daaromheen een omrekenschaal voor meters naar voet, en vice versa.

De Oris Big Crown Timer Chronograph is in de nieuwe gedaante weer een onmisbaar horloge voor liefhebbers van horloges, en luchtvaarthorloges in het bijzonder. Het kost ? 2.850,-. Kijk op Oris.ch voor verkooppunten en bezoek Horloge.info/Oris voor meer nieuws.