Ter ere van de 30ste verjaardag van de Chronomat, presenteert Breitling de Chronomat Airborne: een uitvoering van haar bestseller waarin het originele design en de spirit van de ?Frecce Tricolori? chronograaf weer tot leven komt. De Chronomat Airborne komt in twee maten en twee wijzerplaatkleuren en is vanaf juni 2014 verkrijgbaar.

De Chronomat dankt haar bestaan aan Ernest Schneider en de Frecce Tricolori, een Italiaans stuntvliegers team. Schneider had in 1983 Breitling gekocht van Willy Breitling, toen hij hoorde dat de luchtacrobaten op zoek waren naar een leverancier voor hun officiële team-horloge. Schneider ontwierp daarop een geheel nieuwe chronograaf, speciaal toegespitst op de wensen van de professionele piloten en overtuigde de Italianen met het resultaat: de eerste serie Chronomat horloges was een feit. In 1984, het jaar waarin Breitling haar 100ste verjaardag vierde, kwam het model in de gewone collectie. Het model groeide uit tot het meest bekende Breitling model en werd ook een horologische klassieker als één van de meest herkenbare horloges überhaupt.


Breitling Chronomat Airborne - klik aan voor een grote afbeelding


De nieuwe Chronomat Airborne heeft de klassieke gesatineerde bezel met streep-indexering en vier opgelegde riders, die de bediening ? zelfs met handschoenen aan ? gemakkelijk maakt. De wijzerplaat is ook weer klassiek (zonder het vierkante designelement van de afgelopen jaren) en is er naar keuze in Onyx zwart of Sierra zilver. Het horloge heeft een stalen kast in twee maten: 41 millimeter of 44 millimeter, met daarin het Breitling manufactuur kaliber 01. Dit uurwerk is chronometer gecertificeerd door chronometerinstituut COSC (en dus bijzonder accuraat), heeft een gangreserve van meer dan 70 uur en beschikt over een chronograaf en datumaanduiding. Op de kastbodem staat de inscriptie ?Edition Spéciale 30e Anniversaire? en een gravure van een Aermacchi ? een van de tien vliegtuigen waarmee de Frecce Tricolori vliegen.


De kastbodem van de Breitling Chronomat Airborne


De Breitling Chronomat Airborne is vanaf juni te koop bij officiële Breitling verkooppunten en kost ? 6.960,- (zowel in 41 als 44 millimeter uitvoering) met een zwarte Militairy canvas band, of ? 7.840,- met een stalen Pilot band. Kijk op Horloge.info/Breitling voor meer nieuws en bezoek Breitling.com voor verkooppunten.