Het vurige temperament en een passie voor snelheid zijn de meest in het oog springende eigenschappen van het nieuwste Blancpain sporthorloge: de Speed Command Chronograph.

De opvallende buitenkant van deze chronograaf toont het gebruik van nieuwe materialen, terwijl de technische functies worden aangedreven door een automatisch flyback chronografen uurwerk. En omdat het graag wil opvallen, is deze Speed Command Chronograph helemaal zwart met een keuze uit gele of oranje accenten.

De 45 mm brede kast is gemaakt van geborsteld DLC staal en is waterdicht tot 300 meter. Op de kast zit een tweezijdig roterende zwart saffieren lunet met terugtel indexering. Het geblokte effect van de carbonfiber wijzerplaat contrasteert met de gele of oranje Arabische cijfers die geïnspireerd zijn op het dashboard van sportauto?s.
Exclusief ontworpen voor de Blancpain Speed Command Chronograph is een nieuw en extreem technische rotor uit met rhodium bedekt geel goud, die de prestaties van het uurwerk nog verder verbeteren. Ook het ontwerp van deze verhoogde vijf-armige rotor is geïnspireerd op raceauto?s, in dit geval op de velgen.

Blancpain Speed Command Chronograph met gele accentenDe uren- en minutenwijzers en de chrono-secondewijzer zijn gevuld met rood Superluminova en garanderen daardoor een optimale afleesbaarheid onder alle omstandigheden. In hart van de kast huist het kaliber F185, een uit 308 onderdelen bestaand mechanisch automatisch chronografen uurwerk met een gangreserve van 40 uur. Het kaliber F185 drijft de uren en minuten, de kleine seconde op 6 uur, de datum als ook de chronograaf functies aan: de centrale chrono-seconde en de 30 minuten en 12 uur tellers op respectievelijk 3 en 9 uur.
Een extra functie van de chronograaf die vele horlogeliefhebbers zal aanspreken is de flyback functie. Deze functie werd vroeger gebruikt door piloten, het maakt het mogelijk de chronograaf op nul te stellen en direct weer te herstarten met slechts één druk op de ?start? drukker.

Om het sportieve karakter tot in de kleinste details door te trekken is de Blancpain Speed Command Chronograph voorzien van een Barenia lederen band met rubberen belijning en een stalen gesp.