Omega heeft op de horlogebeurs Baselworld de nieuwe Omega Seamaster Aqua Terra gelanceerd, een horloge dat immuun is tegen magnetische velden van tenminste 1.5 tesla (15.000 gauss). Dit is fors meer dan elk ander bestaand anti-magnetisch horloge ooit gemaakt en lost eens en voor altijd een probleem op waarmee de horloge industrie als sinds eeuwen te maken heeft.

Het grote verschil tussen het nieuwe anti-magnetische Omega horloge en andere horloges met anti-magnetische eigenschappen gaat schuil in het uurwerk; het nieuwe co-axiale kaliber 8508 dat door Omega zelf is ontwikkeld en gemaakt. Dit uurwerk is opgemaakt uit niet ijzer-houdende materialen en is daardoor eenvoudigweg niet vatbaar voor magnetisme ? zelfs enorme magnetische velden hebben geen enkele invloed op de gang en de nauwkeurigheid van het nieuwe Omega uurwerk, waar andere uurwerken stil gaan staan en daarna gangafwijkingen vertonen. Door het ontbreken van een beschermende container, waar de uurwerken van andere anti-magnetische horloges steevast in gevangen zitten, kan het uurwerk ook esthetisch beter worden toegepast (bijvoorbeeld onder een zichtbodem). Omega heeft verschillende patent-aanvragen op het nieuwe uurwerk lopen.


Omega Seamaster Aqua Terra 15000 Gauss


Het nieuwe co-axiale kaliber 8508 uurwerk is ingebouwd in de sepciale Omega Seamaster Aqua Terra ?15000 Gauss?, een horloge met een stalen kast met een diameter van 41,5 millimeter. Het komt in de loop van het jaar op de markt voor ? 4.840,- met lederen band en ? 4.930,- met een stalen band. Kijk voor meer Omega nieuws van Baselworld op OmegaWatches.com en bezoek Horloge.info/Omega.