Ieder jaar zijn er tijdens Baselworld ? ?s werelds grootste horlogebeurs waarop de horlogemerken hun nieuws voor het jaar presenteren ? wel een of twee merken die er op een of andere manier uit springen. Dat hoeft niet altijd met meest dure of meest technische horloges te zijn; dit jaar was overduidelijk de introductie van een in het najaar te lanceren nieuw uurwerk van Swatch een van de blikvangers. Maar ook Burberry gooide hoge ogen met The Britain, al is dat vooral esthetisch.

Hoewel Burberry een zeer traditioneel merk is, is het geen traditioneel horlogemerk. Het typische Burberry ruitpatroon kwam tot nu toe veel terug in de horloges van het merk, die qua prijs en stijl zelden het modesegment ontstegen. Maar met de introductie van The Britain is daar verandering in gekomen. De nieuwe collectie, bestaande uit horloges met technisch ingewikkelde horlogekasten en uurwerken van Zwitserse makelij (Ronda quartz en ETA en Soprod automaten), heeft het merk een stoere aanblik gegeven, met fraaie 43 millimeter driewijzer horloges en 47 millimeter horloges met gangreserve of chronograaf. Vooral door de opvallende esthetiek, werd door veel journalisten op Baselworld The Britain als een van de meest opvallende nieuwtjes genoemd.


Burberry The Britain met gangreserve aanduiding - klik aan voor een grote afbeelding


De Burberry The Britain collectie is ook qua prijs de eerdere Burberry horloges ontstegen: de collectie begin op ? 1.200,- voor de quartz chronografen en loopt op tot ? 3.500,- voor modellen met gangreserve aanduiding. De horloges zijn te koop in Burberry winkels en online via Burberry.com.