Omega kondigde afgelopen zaterdag, in het Ritz-Carlton Hotel in Peking (Beijing), de terugkeer van de Ladymatic aan. De Ladymatic kent haar oorsprong in 1955, toen het Omega?s eerste horloge speciaal voor dames was, voorzien van een automatisch uurwerk. Met de indrukwekkende entree van Nicole Kidman tijdens de persconferentie brak het tweede tijdperk aan van het eens zo legendarisch horloges.

De nieuwe Omega Ladymatic collectie heeft niet alleen de naam maar ook het gracieuze voorkomen van haar voorganger uit 1955 meegekregen. De collectie bestaat uit verschillend modellen met een 34 millimeter brede kast in staal, geel- of roodgoud. De wijzerplaten in verschillende kleuren hebben een mooi ?supernova? patroon en een buitengewoon charmant datumvenster, naast het opgelegde Omega logo en al dan niet met diamanten bezette urenindexen. Rond de wijzerplaat kan gekozen worden uit een blanke of met diamanten belegde bezel waar vanuit de stalen of alligatorlederen band lijkt te ontspruiten.


Omega Ladymatic in geel en roodgoud - klik aan voor een grote afbeeldingIn de Ladymatic tikt het revolutionaire automatische coaxiale Omega kaliber 8520/8521 uurwerk, dat door een saffierglazen zichtbodem te bewonderen is. De uurwerken zijn voorzien van een silicone spiraalveer, een innovatie die het uurwerk beter tegen schokken en andere externe invloeden bestendig maakt. Alle uurwerken in de nieuwe Ladymatic collectie zijn bovendien COSC chronometer gecertificeerd.


De Omega Ladymatic horloges komen pas volgend jaar mei op de markt. Tot dan kunt u de video van de entree van Nicole Kidman en haar presentatie voor de pers, en de foto?s van de horloges bekijken.


Zie ook www.omegawatches.com voor meer informatie over Omega, en Horloge.info/Omega voor meer nieuwsberichten over Omega.