Met een speciale Seamaster Duiker in twee uitvoeringen markeert Omega de start van de countdown richting Vancouver 2010, de eerstvolgende Olympische Winterspelen. Het is de eerste limited edition rond de komende Olympische Winterspelen in Vancouver, die op 12 februari 2010 van start gaan. Omega creëerde hiervoor een opvallende Seamaster Diver 300m ?Vancouver 2010?, in 41 mm en 36.25 mm en allebei in een oplage van 2010 genummerde exemplaren. De horloges zijn uitgevoerd met Omega Co-Axiale uurwerk kaliber 2500. In het centrum van Vancouver symboliseert een grote Omega Countdown klok het aftellen tot de openingsceremonie. Omega is in Vancouver voor de 24ste keer Official Timekeeper.

Wit met rood
Klik op de foto voor een vergroting van de Seamaster Diver 300m ?Vancouver 2010? Limited EditionDe speciale Seamaster valt op vanwege de rode aluminium lunet (duikring), die fraai combineert met de helder witte wijzerplaat. Rood is een belangrijke kleur voor het merk Omega en de kleurencombinatie verwijst natuurlijk ook naar de kleuren van de Canadese vlag. Ook verbeeldt de kleur wit sneeuw en ijs – de cruciale voorwaarden voor succesvolle winterspelen. Verder is de secondewijzer uitgevoerd met aan de ene kant een rode punt, en het Olympische symbool aan het andere uiterste. Wijzers en indexen zijn bovendien voorzien van wit SuperLuminova, dat ?s nachts of bij weinig licht, een ijsblauw schijnsel laat zien.


?Ilanaak?
De Ilanaak op de achterkant van de SeamasterVanzelfsprekend is de Seamaster Diver 300m ?Vancouver 2010? Limited Edition uitgevoerd met professionele duikfuncties, zoals een in één richting draaibare duikring en Omega?s beroemde heliumventiel. De Seamaster 300 Diver is waterdicht tot 300 meter. Het deksel van de kast bevat een reliëf van het ‘Vancouver 2010 Winter Olympic Games’ logo. Dit logo bevat ?Ilanaak?, een authentiek welkomstsymbool van de eerste bewoners van Canada, bestaande uit opgestapelde stenen, en bedoeld als ?welkom?. Het woord ?Ilanaak? betekent ?vriend? in Inuktitut (de verzamelnaam voor de verschillende talen van de Canadese Inuït). Verder bevat het deksel een gravure van het Limited Edition nummer (0000/2010).


Fotofinish tijdens het schaatsenOfficial Timekeeper
Omega is in Vancouver voor de 24ste keer Official Olympic Timekeeper. De eerste keer was in 1932, in Los Angeles. Omega?s eerste Winterspelen waren in 1936, in Garmisch-Partenkirchen, Duitsland. Toen bracht één Omega technicus 27 stopwatches mee voor het timen van de totale Spelen! Zeventig jaar later, in Turijn, brachten 208 Omega-professionals (127 timingspecialisten en 81 dataspecialisten) 220 ton meetapparatuur mee om de Spelen zo nauwkeurig mogelijk te timen en in beeld te brengen. Deze cijfers worden volgende winter in Vancouver opnieuw overschreden. Omega heeft sinds 1932 voortdurend belangrijk bijgedragen aan tijdmeting bij de Olympische sporten. Omega?s innovaties zijn niet alleen van groot belang geweest bij het ?in de huiskamer brengen? van tijden, tussentijden en resultaten, maar het merk ontwikkelde bijvoorbeeld ook de fotofinish, die nog altijd gebruikt wordt bij evenementen overal ter wereld.

Omega zal ook official timekeeper zijn tijdens de Paralympics, vanaf 12 maart 2010.