Oris brengt al enige jaren in haar ?Culture? collectie odes aan culturele iconen, via bijzondere horloges in gelimiteerde edities. In 2013 is het de beurt aan John Coltrane ? een jazzsaxofonist, die geldt als een van de belangrijkste en invloedrijkste vernieuwers van zijn genre en tot op de dag van vandaag als inspiratiebron voor hele generaties muzikanten.

John Coltrane (1926-1967) was een getalenteerd musicus, componist en de eerste meester van de improvisatie. De Oris John Coltrane Limited Edition is ontworpen in de tijdgeest van het einde van de jaren 1950; de gouden jaren van Coltrane. Het horloge kan uiterlijk dan ook zo uit die tijd stammen, alleen zijn de technisch aspecten geheel van deze tijd. Zo heeft het gebold saffier glas, een automatisch Oris kaliber 733 uurwerk (gebaseerd op de Sellita SW 200) en een geheel roestvrijstalen, 38 millimeter brede horlogekast.

De wijzerplaat van de Oris John Coltrane Limited Edition is zwart, met een minutenindexering vormgegeven in de typische treinrails stijl, voor deze gelegenheid in helder blauw ? een verwijzing naar het album ?Blue Train? van Coltrane uit 1957. Het horloge komt in bijzondere verpakking en is gemaakt in een gelimiteerde oplage van slechts 1000 stuks (wereldwijd).


Oris John Coltrane Limited Edition - klik aan voor een grote afbeelding

De Oris John Coltrane Limited Edition kost ? 1.650,-. Kijk Op Oris.ch voor verkooppunten en bezoek Horloge.info/Oris voor meer nieuws.