Als een van de weinige merken ontbrak MeisterSinger nog nooit in de toplijst van Horloge.info. De vijfde keer is scheepsrecht, want dit jaar staat het op nummer 1! En we gunnen het sympathieke Duitse horlogemerk de eerste plaats, zeker nadat het dit jaar bekendmaakte echt alleen nog maar horloges met tijdsaanduiding via één wijzer te zullen maken. Het artikel waar MeisterSinger het populairste horlogemerk op Horloge.info in de periode 1 mei 2013 tot en met 30 april 2014 mee werd, werd op 5 november 2013 gepubliceerd, onder de titel ?MeisterSinger Pangaea Day Date ? Alle Tijd? . Een hartelijke felicitatie aan MeisterSinger!

MeisterSinger bracht in 2010 de Pangaea op de markt. Eerst als handopwinder, maar al snel als automaat en inmiddels ook als 2Z (met twee wijzers). Het horloge was het eerste wat slankere model van het merk dat beroemd is om haar éénwijzerhorloges, en viel gelijk goed in de smaak. Nu heeft MeisterSinger de Pangaea praktisch vervolmaakt, met twee schijven die de dag en de datum laten zien.

De horloges van MeisterSinger met één wijzer zijn voor mensen die leven volgens de filosofie dat men niet op de seconde exact hoeft te weten hoe laat het is. Misschien wil je het niet weten of kun je het je veroorloven het niet te weten –  hoe dan ook, gezien het succes van het Duitse horlogemerk is het een populaire filosofie. Het enige wat iedereen toch wel graag exact wil weten is de dag en de datum, als is het maar om te weten wat er gaat komen of wat je gemist hebt. De nieuwe MeisterSinger Pangaea Day Date voldoet aan die wens.


Voor wie niet bekend is met MeisterSinger: de tijd is af te lezen via de verlengde urenwijzer, die op de indexering langs de rand van de wijzerplaat in stapjes van 5 minuten laat zien hoe laat het is. De dag en datum kunnen nu ook eenvoudig afgelezen worden via de rode driehoek en streep, vanuit het centrum van de wijzerplaat naar 12 uur.


MeisterSinger Pangaea Day Date - klik aan voor een grote afbeelding


De stalen Pangaea Day Date is er in drie wijzerplaatkleuren: wit, ivoor en antraciet met zonnestraal motief, met daarboven saffier glas. Het horloge bevat een Sellita SW220-1 automatisch uurwerk, is 40 millimeter breed en kost ? 1.890,-. Kijk op MeisterSinger.de en Horloge.info/MeisterSinger voor meer nieuws en informatie.