Seiko heeft nog nooit ontbroken aan de Top 15 meest gelezen artikelen op Horloge.info. De afgelopen jaren waren er zelfs alleen topnoteringen, met twee jaar geleden de eerste plaats als hoogtepunt. Dit jaar is het Japanse merk, net als vorig jaar, tweede. Frustrerend voor Seiko, maar als alle noteringen van alle merken door de jaren heen op een rijtje worden gezet, is Seiko de absolute nummer 1! Felicitaties zijn dus toch op z?n plaats. Het artikel waar Seiko dit jaar mee scoort werd op 22 november 2013 gelanceerd, onder de titel ?Seiko Premier Kinetic Direct Drive: YOU are the Power?:

Seiko viert dit jaar dat het al 100 jaar horloges maakt. Het Japanse horlogemerk grossierde in de afgelopen eeuw in belangrijke uitvindingen op horlogetechnisch gebied, waarvan de Kinetic technologie en Direct Drive twee van de bijzondere zijn. In de nieuwe Premier Kinetic Direct Drive worden deze technologieën gecombineerd, waardoor de drager zelf de optimale krachtbron wordt.

De Kinetic horloges van Seiko kunnen kinetische energie (opgewekt door beweging van de arm en pols) omzetten in elektrische energie, die kan worden opgeslagen in de batterij van het horloge, waarmee vervolgens het quartz uurwerk wordt aangedreven. Direct Drive is een technologie waarmee de drager de batterij van het horloge door aan de kroon te draaien op kan laden ? een manier van opwinding die normaal is voorbehouden aan mechanische horloges. De combinatie van Kinetic en Direct Drive in één horloge zorgt voor optimale controle over de gangreserve (de hoeveelheid energie waarover het horloge beschikt) die, met een maximum van maar liefst één maand, ook nog eens afgelezen kan worden via een speciale aanduiding op de wijzerplaat.


Seiko Premier Kinetic Direct Drive SRG009P1


Seiko?s nieuwe Premier Kinetic Direct Drive is met beide technologieën via het 5D22 kaliber uurwerk het paradepaardje van de nieuwe klassieke Premier Elite dress collectie, welke voor het najaar van 2013 opnieuw is gestileerd. De stalen kast van de Premier horloges oogt strakker door het gebruik van scherpere lijnen in de bandaanzetten en aangepaste kroonbeschermers.


Seiko Premier Kinetic Direct Drive SRG007P1 en SRG009P1 - klik aan voor grotere afbeelding


De Seiko Premier Kinetic Direct Drive (referentie SRG009P1 met zwarte en SRG007P1 met witte wijzerplaat) heeft een kastdiameter van 41,5 millimeter, komt aan een stalen band, is 100 meter waterdicht en heeft saffier glas. Het horloge kost ? 599,-. Kijk voor verkooppunten op Seiko.nl en bezoek Horloge.info/Seiko voor meer Seiko nieuws.