TW Steel staat bekend om de grote horloges, en in dat opzicht zijn de twee nieuwe Tech modellen geen nieuwtje. Maar omdat de TW134 en TW135 gezandstraalde, en daarna PVD zwart gecoate kasten hebben, zijn de horloges overwegend matzwart, waardoor ze behoorlijk wat extra body lijken te hebben. Hierdoor ogen de nieuwe Techs nog forser en heten alleen daarom al met recht Tech ?Grandeur?.

De twee nieuwe horloges ? die alleen qua formaat en prijs van elkaar verschillen ? hebben de voor TW Steel kenmerkende buitengewoon hoge afwerkingsgraad: de strakke lijnen van de bezel en de scherpe kanten van de opgelegde cijfers van de wijzerplaat zijn haast net zo emblematisch voor het Nederlandse merk als de twee punten van het logo. Ook de keuze van materiaal geeft aan dat de Tech Grandeur collectie van hoogstaandere kwaliteit is. Zo heeft het minerale glas een saffieren coating, die er voor zorgt dat  zorgt dat het zeer krasvast is. Ook de band is voorzien van een beschermlaag, waardoor de silicone rubberen band geen stof vasthoud. Dit soort details en materiaalgebruik geven de horloges een uitstraling die de flinke prijs geheel rechtvaardigen.


Via het Japanse Miyota OS25 uurwerk beschikt het horloge ? buiten tijd ? over de datum, een chronograaf en een 24-uurs tijdsaanduiding. De TW Steel TW134 meet 45 millimeter in diameter en kost ? 559,-. De 48 millimeter TW Steel TW135 kost ? 599,-. Kijk op Horloge.info/TW-Steel voor meer nieuws en informatie over het horlogemerk of bezoek TWSteel.com.