De avant-gardistische Pontos collectie van Maurice Lacroix staat bekend als een lijn die traditionele Zwitserse horlogetraditie, technisch kunnen en modern design combineert. Het is Maurice Lacroix? ambassadeur van horlogetechnische visie, een collectie waarbinnen het merk compromisloos laat zien wat het kan. Op alle vlakken.

Alle horloges uit de moderne Pontos collectie zijn voorzien van automatisch mechanische uurwerken. Veel horloges hebben een ander uurwerk, waarmee Maurice Lacroix laat zien hoe goed ze met techniek weten om te gaan. Tijdens ?s werelds grootste sieraden- en horlogebeurs ?Baselworld 2010? (18 tot 25 maart), zal de Pontos collectie, inclusief de volgende 4 nieuwe horloges, gepresenteerd worden. Horloge.info geeft u alvast een overzicht van het nieuws:


Pontos Décentrique Phases de Lune – Limited Edition
Pontos Décentrique Phases de Lune - klik aan voor een grote afbeeldingDe Pontos ?Décentrique? familie lijkt in het leven geroepen om afwijkende manieren van klassiek horlogemaken uit te proberen. Meteen duidelijk bij de eerste blik op de wijzerplaat van de Décentrique Phases de Lune is dat het bij de opvolger van de in 2006 gepresenteerde Pontos Décentrique GMT niet om een ?gewoon? drie-wijzer horloge gaat. Op de decentrale minutenwijzer na, wordt alle overige informatie via schijven onder vensters in de wijzerplaat getoond: uren, datum en maanstand met volle maan en dag- en nachtindicator.


De maan(stand) is op een saffierglazen schijf aangebracht waardoor de indicatie of het dag of nacht is er onder zichtbaar is. De juiste datum wijkt uiterlijk af van de overige zichtbare datumcijfers doordat er een gemetalliseerd glaasje boven hangt. Voor deze module is patent aangevraagd. Het horloge heeft zowel boven als onder tweezijdige antireflectief saffier glas, een titanium kast die 45 millimeter breed is en een automatisch ML122 uurwerk. Het is gelimiteerd tot 500 stuks, de winkelverkoopprijs is nog niet bekend.


Pontos Chronographe Rectangulaire Full Black
Pontos Chronographe Rectangulaire Full Black- klik aan voor een grote afbeeldingDe Pontos Chronographe Rectangulaire Full Black wordt door Maurice Lacroix zelf als ?mannelijk tot in het kleinste detail? omschreven, ?een horloge dat kracht en vitaliteit? uitstraalt, onderstreept door de kleur: zwart. En er is geen speld tussen te krijgen, de Chronographe Rectangulaire Full Black is één van de meest mannelijke en stoere chronografen die wij in lange tijd hebben gezien.


De vierhoekige stalen kast is voorzien van een keramische coating om de robuustheid en krasvastheid te versterken, de wijzerplaat is zwart ? op de indexeringen en punten van de wijzers na ? maar springt in het oog door de goed gepositioneerde hoogteverschillen en decoraties. Het horloge meet 38,2 bij 42,8 millimeter (b/h), heeft het automatische kaliber ML112 met standaard chronograaf functies (centrale chrono-secondewijzer, minutenteller op 12 uur, urenteller op 6 uur) en zowel boven als onder tweezijdige antireflectief saffier glas. Het horloge gaat naar verwachting rond de ? 3.500,- kosten.


Pontos Jours Date
Pontos Jours Date - klik aan voor een grote afbeeldingDe bestseller uit de Pontos collectie is de Jours Date, oftewel ?Pontos met dag- en datumaanduiding?. In 2010 komt het horloge uit ?in het blauw?, met een wijzerplaat in een zo diep blauwe kleur dat de functies en de tijdloze elegantie extra worden onderstreept. De gebolde wijzerplaat is bijzonder hoogwaardig afgewerkt en straalt zo iets superieurs uit. De opgelegde indexen, die op de punten voorzien zijn van Super-LumiNova, lijken door de diepte die de zonnestraal decoratie oproept onder de wijzers over de plaat te zweven. De dag en datum zijn in verdiepte niches in de wijzerplaat via vensters te zien.


De prachtige Pontos Jours Date heeft een 40 millimeter brede stalen kast met tweezijdig ontspiegeld saffier glas. In de kast huist het automatische ML09 uurwerk. Het horloge zal in de winkel rond de ? 1.450,- gaan kosten.


Pontos Réserve de Marche
Pontos Réserve de Marche - klik aan voor een vergrotingDe Pontos Réserve de Marche heeft sinds de introductie in 2003 een verjonging doorgemaakt. Het sportieve en mannelijke karakter heeft in de 2010 uitvoering een wat dynamischer en meer stralend uiterlijk gekregen. De zilverkleurige, met rhodium gecoate wijzers, springen door het contrast met de zwarte wijzerplaat in het oog. De excentrische gangreserve geeft de status van opwinding van het uurwerk weer ? een functie die bij een dagelijks gedragen automatisch horloge vrijwel de hele dag op maximaal (42 uur) zal staan.


De stalen kast van de Maurice Lacroix Pontos Réserve de Marche meet 40 millimeter en bevat het automatische ML 113 uurwerk. Net als bij de andere nieuwe modellen heeft het de opvallend gedraaide kroon, die de bediening optimaal moet maken. Het horloge gaat rond de ? 2.100,- kosten.


Meer informatie over Maurice Lacroix is te vinden op de website www.mauricelacroix.com. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Carnaby, de importeur van Maurice Lacroix, via 0499 ? 550 300.