Met de P´6612 PTC zal Eterna tijdens BaselWorld het eerste nieuw gemodelleerde model uit de Dashboard-lijn van haar Porsche Design horlogecollectie presenteren. Het verschijnt met een DLC afwerking, welke de technologische en functionele perfectie van Porsche Design weerspiegelt.

De nieuwe wijzerplaat met bijenraat structuur is geïnspireerd op het dashboard van Porsche sportwagens en is verkrijgbaar met zwarte en ?off-white? wijzerplaat met witte en rode accenten. De cijfers en indexen van de plaat zijn opgelegd en net als de wijzers deels voorzien van wit Superluminova voor een uitstekende afleesbaarheid in het donker. Het sportieve uiterlijk wordt onderstreept door de rode kleur van de chronograaf indexeringen en de ?Dashboard? aanduiding. De drie totalisatoren zijn, afhankelijk van de kleur van de plaat, van een lichte of donkere gerhodineerde omlijsting voorzien en dragen zo bij aan de duidelijke structuur van de wijzerplaat. Zeer herkenbaar voor liefhebbers is de typische Porsche typografie van de tachymeterschaal aan de hand waarvan men snelheid kan berekenen.
Een innovatie is de coating DLC (Diamond-Like-Carbon) die door Eterna voor het eerst voor Porsche Design toegepast is. Door het in lagen aangebrachte DLC op de kast, kroon, drukkers, lunet en band is het horloge extreem kras- en slijtvast waardoor het het donkere, uiterlijk behoud.

Het automatische ETA 2894-2 uurwerk is voorzien van een speciale Porsche Design rotor, die door de saffierglazen bodem kan worden bekeken, gebaseerd op de velg van een Porsche. De massa van de rotor uit zwaar metaal is helemaal in stijl met gepolijste schroeven aan het rotorblad uit titanium bevestigd. De concentratie van het gewicht van de rotor aan de buitenkant zorgt voor optimale energieopwekking.

Het horloge zal pas in de herfst van 2008 te koop zijn, de prijs is nog niet bekend.