Bell & Ross presenteert op BaselWorld twee nieuwe modellen, de Minuteur Tourbillon en de Grand Minuteur, twee forse horloges met opvallende chronograaffunctie.

De Minuteur Tourbillon is geboren uit de wens een chronograaffunctie te combineren met een uurwerk van grote precisie. De opmaak van het horloge is zo dat prioriteit gegeven is aan de afleesbaarheid van de normale tijd die rechts op de wijzerplaat terug te vinden is. Daarnaast is er een onafhankelijke kleine secondewijzer en een driedaagse gangreserve aanduiding.
De chronograaf aan de linker kant van de wijzerplaat meet de tijd in uren en minuten, onderverdeeld in een schalen van 60 (minuten) en 10/10 (uren), vanaf een zelf gekozen moment. Deze op zichzelf staande tijdmeter is voorzien van een flyback functie voor snelle nulstelling.
De tourbillon, welke gezien kan worden als de meest nobele van alle complicaties, compenseert de verschillen in gangafwijking die normaal optreden door de zwaartekracht op aarde.

De kast van het horloge is gemaakt van gepolijst rose goud en meet 44 bij 50 mm. De carbon wijzerplaat en aluminium bruggen in het uurwerk zorgen er voor dat het horloge niet te zwaar is.

Bell&Ross Grand MinuteurBij de Grand Minuteur heeft Bell & Ross er voor gekozen de chronograaffunctie de boventoon te laten voeren. Met dezelfde schaling als bij de Minuteur Tourbillon is de chronograaffunctie groter weergegeven dan de normale tijdsaanduiding. Verder heeft de Grand Minuteur geen tourbillon maar wel een tiendaagse gangreserve aanduiding.

De kast van de Grand Minuteur (44 x 50 mm) is gemaakt van lichtgewicht titanium en heeft ook een carbon wijzerplaat en aluminium bruggen in het uurwerk waardoor het horloge zeer licht van gewicht is. De kast is verder voorzien van een laag DLC (Diamond Like Carbon) waardoor deze krasvast is en wrijving van meer dan 4000 Vickers kan weerstaan.