Begin mei verscheen het eerste nummer van het nieuwe luxe horlogemagazine Watch Tribune. Wat onmiddellijk opvalt, is de keuze voor een internationale uitstraling en vormgeving ? én dat de redactie bestaat uit mensen met verstand van horloges. Ruimte genoeg voor het laten zien van tophorloges, maar ook de onderwerpkeuze verraadt een internationale, welingelichte focus. De ervaren Watch Tribune-redactie (onder leiding van horlogeliefhebber Lex Stolk) heeft er duidelijk voor gekozen de wereld van de haute horlogerie vanuit een eigen perspectief te benaderen.

In de eerste editie is er natuurlijk veel aandacht voor de belangrijkste nieuwtjes van de SIHH en Baselworld 2011 , maar er is ook veel ruimte vrijgemaakt voor fotograaf/kunstenaar Denis Koval die vijf gelimiteerde klassiekers verstild heeft vastgelegd. Natuurlijk mogen interviews niet ontbreken. Uiteenlopende personen als Hublots grote man Jean-Claude Biver, Marc A. Hayek van de Swatch Group, Alain Zimmermann van Baume & Mercier en schrijver Jules Deelder die een kijk op de tijd heeft die alleen een dichter gegeven is, geven acte de présence.


Dit leidt tot een magazine dat ingevoerd en onafhankelijk is en verassend genoeg is om nieuwsgierig te worden naar het tweede nummer (dat in september zal verschijnen). Dat Watch Tribune het aandurft anders te zijn bewijst de aanwezigheid van een kort verhaal van Paulo Coelho met illustraties van Enki Bilal. Kijk op www.watchtribune.nl voor meer info. Een jaarabonnement (3 nummers) kost ? 19,95.