Nomos Glashütte heeft speciaal voor de Nederlandse horlogeliefhebbers gelimiteerde edities uitgegeven van de Tangente en de Tangomat. Van beide modellen zijn slechts 30 stuks geproduceerd, op voorhand dus al echte collectors items!

Zowel de Tangente en de Tangomat NL Edition zijn voorzien van een witte wijzerplaat met blauwe cijfers en geblauwde wijzers. Uitzonderlijk is de kleine secondewijzer, deze is in een bijzonder chique kleur oranje uitgevoerd en geeft beide modellen zo een oer-Hollands tintje.


De Tangente NL Edition (Ø 35 mm zonder kroon meegemeten) is voorzien van het met de hand op te winden Nomos manufactuur kaliber Alpha (α), saffierglas aan de voorzijde en een stalen bodem en kost ? 920,-.
De Tangomat NL Edition (foto boven, Ø 38 mm) heeft het automatische Nomos manufactuur kaliber Zeta (ζ), datumaanduiding bij de 6 en saffierglas aan voor- en achterzijde. Deze kost ? 1.960,-.


De horloges zijn (zolang de voorraad strekt!) alleen verkrijgbaar bij de Nederlandse dealers van Nomos. Zie de website van importeur Time Company voor de adressen.