Raidillon

Raidillon Chronograaf, 38 mm in oranje zwartHet woord Raidillon, merknaam van het Belgische horlogemerk ontworpen en ontwikkeld door Bernard Julémont, verwijst naar ?s werelds mooiste bocht op ?s werelds mooiste circuit: de Raidillon op Spa-Francorchamps. Het merk is in 2001 opgericht en haalt zijn inspiratie uit de racewereld wat leidt tot modellen met een personaliteit en een tijdloze stijl. Elk model is gelimiteerd tot 55 exemplaren net als het aantal toegelaten wagens op het circuit tijdens internationale races. Bovendien bestaat er, zoals bij de racewagens, geen nummer 13.

Sinds het begin is het basisidee horloges te realiseren in 55 exemplaren: nooit eerder bestonden dergelijke kleine reeksen in deze prijsklasse. De uurwerken zijn Zwitsers, manueel of automatisch mechanisch. Sinds 2003 is Raidillon officiële partner van de 24 Uren van Spa-Francorchamps. Raidillon schenkt een chronograaf aan elke coureur van een winnend team.

Raidillon Vertigo 5De horloges worden vanaf 2003 uitgevoerd naar Frankrijk, vanaf 2005 naar Japan en vanaf 2006 naar Spanje. Een investeerder heeft sinds kort belegd in het kapitaal. Het merk kan nu naar een hogere versnelling overgaan: ontplooiing van het product met kasten gemaakt in zeer kleine aantallen, partnerschap met een manufacture om een ingewikkeld gangwerk voor Raidillon te realiseren, ondersteunende communicatie en deelname aan internationale beurzen.

Voor meer informatie neem contact op met :
RAIDILLON
Galerie de la Reine 32
1000 Brussel
Tel: +32 2 387 48 70


http://www.raidillon.be/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Raidillon

Raidillon: Belgisch Baselworld nieuws

Raidillon presenteerde tijdens Baselworld 4 nieuwe modellen, hierbij een overzicht: De Vertigo .5 automatische chronograaf met een kastdiameter van 42 mm (zie foto boven) is een hommage aan de derde opeenvolgende overwinning van de Belgische auto gecreëerd …


Lees meer