Marvin

Zakhorloge uit 1880Het verhaal van Marvin begint in 1850. In dit jaar beginnen de broers Marc en Emmanuel Didisheim een horlogefabriek in Saint-Imier, Zwitserland. De broers maken al snel faam door de kwaliteit van de producten en de dynamische natuur van de distributie. De onderneming groeit hierdoor in hoog tempo. Na verschillende familieopvolgingen en daaraan gerelateerde vernoemingen, verkrijgt de onderneming in 1917 de naam Marvin en wordt een driepunts-kroon het symbool.  Deze kroon staat voor de letter ?W? van ?watch? en voor een omgekeerde letter ?M?, verwijzend naar de naam Marvin, de naam van de Amerikaanse partner destijds.


In de jaren die volgen bouwt Marvin zijn reputatie als leverancier van kwaliteitsproducten verder uit. Vooral op het gebied van uurwerken verwerft het merk een uitzonderlijke reputatie. Zo verkrijgt Marvin het begeerde C.O.S.C. certificaat waarmee de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de uurwerken wordt bevestigd, worden de uurwerken van Marvin in de horloges van Zwitserse horlogemerken als Vulcain, Revue-Thommen en Chronoswiss gebruikt en produceert Marvin de officiële horlogelijn voor de luchtvaartmaatschappijen KLM en Air France.Marvin chronograaf uit 1955


Ten tijde van het honderdjarige bestaan in 1950 is Marvin vertegenwoordigd in meer dan zestig landen verspreid over de vijf continenten. Door dit uitgestrekte verspreidingsgebied, de diversiteit van de collecties, alsmede door de betrouwbaarheid en technische verfijning van de uurwerken, is Marvin in de jaren zeventig van harte welkom bij de MSR groep (Manufactures, d?horlogerie Suisses Réunies), waar andere eerzame merken als Phoenix, Büser en Vulcain ook deel van uitmaken. In de twee opeenvolgende decennia vertrouwt MSR de licentie voor de Marvin horloges toe aan een Italiaanse industrieel die exclusieve Marvin collecties voor specifieke markten produceert.


recnet Marvin uit de White CollectionIn 2002 wordt door een groep gepassioneerde individuen de onafhankelijkheid van Marvin geclaimd. Voor Marvin betekent dit het begin van een nieuw tijdperk en een succesvolle comeback op de internationale markt in november 2007. Sindsdien richt Marvin zich vooral op de toekomst en wordt vanuit het motto ?NEW TIME, NEW CODES? Marvins originele en creatieve gevoel voor stijl voortgezet. De huidige modellen van Marvin worden gekenmerkt door een combinatie van elegant en klassiek design met een vleugje brutaliteit. Daarnaast zijn oog voor detail in concept en afwerking, exclusiviteit door technische verfijning en een gevoel van authenticiteit door het gebruik van specifieke Marvin kenmerken, belangrijke elementen in de uitvoering van de horloges.


http://www.marvinwatches.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Marvin

Marvin – eerste jaar, eerste successen

Ook goed nieuws is dat voor ieder verkocht Marvin horloge, dat via de website door de koper geregistreerd is via de sectie "8 for kids", 8 Zwitsers Frank overgemaakt wordt naar het moeder-kind project in …


Lees meer