Flik Flak

Flik Flak, de kindvriendelijke benadering van tijd.
Flik Flak horloges zijn gelanceerd in 1987 en zijn ondertussen een bekend gezicht geworden van de leer- en speelomgeving van menig kind. Het is ook een makkelijke manier om de mysteries van tijd te leren beheren.

Een betrouwbaar metgezel die je overal mee naar toe kunt nemen
Synoniem aan Zwitserse kwaliteit, kwartsnauwkeurig, beveiligd door een schokbestendige kast en krasbestendig mineraal glas, en waterdicht tot 30 meter. In plaats van het volwassenen horlogebandje te verkleinen, zijn Flik Flak bandjes speciaal voor kinderen ontworpen en hebben daardoor een comfortabele pasvorm. Ze kunnen overigens ook in de wasmachine gewassen worden op 40ºC ? het ultieme oudervriendelijke onderdeel!

Up close and personal
Echter, Flik Flak horloges zijn niet alleen gemaakt om het dagelijkse schema van kinderen te doorstaan; ze zijn ervoor gemaakt om ze bij de tijd te houden? Het Flik Flak concept is gebaseerd op de invloed van specialisten op het gebied van leren, waarbij kinderen leren hoe de uren en minuten samen spelen om de tijd te vertellen. De wijzers hebben dezelfde kleur als de bijbehorende minuten en uren. Flik en Flak zijn broer en zus en zorgen er samen voor dat de kinderen klok leren kijken.

Flik, het snelle jongetje, is geheel in het blauw gekleed en wijst de blauwgekleurde minuten aan. Aangezien hij de minuten aanwijst, gaat hij veel sneller dan Flak. Hij vindt het elke keer weer leuk wanneer hij zijn zusje inhaalt, zo leuk zelfs dat hij van pret met zijn oren klappert wanneer hij zijn zusje voorbij gaat!

Flak, het lieve meisje, is geheel in het rood gekleed en wijst de roodgekleurde uren aan. Doordat een uur 60 minuten heeft doet zij er veel langer over om de klok rond te gaan. Ze wordt onderweg dan ook heel vaak ingehaald door Flik. Dit maakt Flak niets uit omdat ze weet dat ze beiden nodig zijn om de tijd te kunnen laten zien!

Leren door te kijken
Zonder het door te hebben kunnen kinderen die Flik en Flak als vriendjes hebben geadopteerd, opeens helemaal alleen de klok lezen. Je kunt je voorstellen wat voor lol ze zullen hebben om op bepaalde tijdstippen afspraken met hun vriendjes te maken?of om op tijd thuis te zijn!

Wat ons bij het volgende brengt, als het kind eenmaal helemaal bekend is met klok-lezen, dan kan een horloge met secondewijzer worden gebruikt om een sportiever image te geven en om de lol van het timen van activiteiten te vergroten. Er zijn ook horloges met de minuten op de duikring net zoals papa?s sporthorloge! Flik en Flak maken ook soms plaats voor andere leuke wijzers. Maar elk model werkt volgens hetzelfde principe: dezelfde kleur voor de uurwijzer en de uren en een andere kleur voor de minutenwijzer en de minuten. Het meest opvallende onderdeel komt in alle collecties en bij alle modellen voor waardoor een FLIK FLAK horloge met één blik te herkennen is: snel en makkelijk leesbaar.

Het simpel en dierbaar houden
Aangezien spelen zowel een serieuze aangelegenheid als een bron van plezier is voor kinderen, is Flik Flak aantrekkelijk vanwege het kartonnen leerklokje dat bij ieder horloge zit. Ouders kunnen dus ?leermomenten? integreren met het vertellen van leuke verhaaltjes waarbij kinderen zelf kunnen voelen en zien hoe de tijd vooruit gaat.
Verder, om speciale gelegenheden te vieren, zitten sommige Flik Flak modellen verpakt in een speciale ?Treasure? verpakking. Hierbij zitten kleine verassingen die de waarde van zowel het horloge als de tijd zelf onderstrepen!http://www.flikflak.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Flik Flak

Flik Flak al klaar voor de zomer

In 1987 lanceerde de Swatch Group het kinderhorlogemerk Flik Flak, horloges om het kinderen leuk en gemakkelijk te maken om snel klok te leren kijken. Inmiddels is het horloge marktleider in de hele wereld, en …


Lees meer