Epos

EPOS biedt hoogwaardige mechanische horloges met interessante functies, zoals gangreserveaanduiding, grote datum en regulatoren met maanfase indicatie, tegen een betaalbare prijs.


Ondanks dat EPOS is opgericht in 1983 door Peter Hofer en zijn vrouw Erna, gaat de geschiedenis van EPOS terug tot 1925.In dat jaar begon James Aubert zijn eigen horlogemakersbedrijf ?James Aubert SA? in de Vallée de Joux. James Aubert was meesterhorlogemaker en stak veel tijd in de technische ontwikkeling van chronografen en horloges met minuten repetitie. Zijn kennis deed hij op als ingenieur bij uurwerkproducenten Valjoux en Landeron. Hij droeg zijn kennis over aan zijn neef Jean Aubert en schoonzoon Jean Fillon, die nu leidinggevend ingenieur is bij EPOS.


In 1983, toen de Zwitserse horloge-industrie midden in de quartzcrisis zat die veel bedrijven het faillissement in dreef, ging Peter Hofer tegen de stroom in. Hij had vertrouwen in de toekomst van mechanische horloges en besloot met zijn vrouw Erna ?Montres EPOS SA? op te richten. Ze gingen een nauwe samenwerking aan met Jean Fillon, de schoonzoon van James Aubert.


v.l.n.r.: James Aubert, Jean Fillon, Peter Hofer en Ursula Forster


In 2002 droegen ze het bedrijf over aan Ursula Forster en haar man Tamdi, beide met ruime ervaring in de Zwitserse horloge-industrie.


Epos Grande Date VerrticaleHet hart van elk EPOS horloge is het mechanische uurwerk. De basis-uurwerken komen van gerenommeerde Zwitserse uurwerkbouwers en worden door de horlogemakers van EPOS omgebouwd tot uurwerken met speciale functies en prachtige decoraties.


De nieuwe creaties die uit het atelier (James Aubert SA) van Jean Fillon komen zijn gebaseerd op historische uurwerken die niet meer in productie zijn. Deze uurwerken worden, nadat ze hun metamorfose hebben ondergaan, vaak met de hand gedecoreerd. Bijna elk model van EPOS beschikt over een zichtbodem waardoor het werk dat in het uurwerk is gaan zitten te bewonderen is. EPOS horloges zijn (ook) daarom zeer geliefd bij horlogeverzamelaars.


http://www.epos.ch/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Epos