Bulova

De 23-jarige Joseph Bulova opende in 1873 een kleine juwelierswinkel in New York. Hij verwierf faam met zijn vakmanschap en zijn voortdurende zoektocht naar innovaties.


Het merk was in de daarop volgende jaren marktleider waar het ging om experimenten met nieuwe technologische snufjes in betaalbare kwaliteitshorloges. In 1925 was Bulova het eerste merk dat een volledige heren- en dameslijn horloges op de markt bracht en de trend van diamanten op het horloge inzette. Kort daarna, in 1928, bracht Bulova de eerste echte klokradio op de markt.


In 1960 ontwikkelde Bulova het revolutionaire Accutron-mechanisme, het eerste volledig elektronische uurwerk met een ongekende precisie. Aangedreven door een elektronisch geactiveerde stemvork die elke seconde in precieze intervallen verdeelde en die sindsdien als trots logo op alle horloges prijkt. Deze baanbrekende technologie bleef ook bij de NASA niet onopgemerkt en zodoende werd de Accutron-techniek gebruikt bij de eerste vlucht naar de maan.


Bulova was zijn tijd vooruit. Dat bleek ook uit de eerste Amerikaanse commercial op de radio (1926), gevolgd door ?s werelds eerste televisiecommercial (1941).


Wedergeboorte van een legende
Bulova is met haar Zwitserse roots niet alleen in Europa een begrip, ook in de Verenigde Staten is het merk ongekend populair. Jaarlijks gaan er maar liefst twee miljoen exemplaren over de toonbank. Desondanks is er van tevreden achterover leunen geen sprake: in 2003 werd een grootschalige restyling opgestart waarbij diverse internationale designers de Swiss made collectie grondig aanpakten.


http://www.bulova.ch/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Bulova