Gerenommeerde horlogehuizen gaan tegenwoordig met hun tijd mee als het om trends en vernieuwingen op horlogegebied gaat. Zo ook het prestigieuze merk Bulova, dat al sinds 1875 hoogwaardige horloges op de markt brengt. In 2003 begon het stijlvolle merk aan een heuse restyling, hetgeen een behoorlijke ommezwaai bracht in uitstraling en trendbewustheid. Internationale designers hebben intussen een geheel nieuwe look neergezet, waarbij het gewaardeerde vakmanschap behouden is gebleven. Het resultaat is ?stunning?. Dit seizoen is de collectie uitgebreid met drie toppers: de Cambridge Valjoux, de Colosseum Skeleton en de Saleya. Stuk voor stuk horloges met een eigen gezicht waarmee de drager een duidelijk statement afgeeft.

Cambridge Valjoux
De Cambridge Valjoux valt direct op vanwege de vloeiende lijnen die speels om de pols aansluiten. De chique tonneau vorm gecombineerd met de moderne chronograaf uitvoering geeft het horloge zowel een trendy als luxe uitstraling. De rosé kleur zorgt voor een extra onderscheidend element. Onder het gewelfde saffierglas zijn zelfs de wijzers, cijfers en ingelegde wijzerplaten in rosé uitgevoerd. Het mechanische ETA 7750 Valjoux-uurwerk mag bovendien gezien worden! Zoiets moois verstop je niet en via de transparante achterkant van het horloge kan dit ultraprecieze hart van het horloge bewonderd worden. Je zou het horloge er bijna voor omdraaien? De Cambridge is voorzien van een uitgebreide dag/datum-indicatie, chronograaf-functies en is waterdicht tot 50 meter. Kies tot slot je eigen favoriete kleurencombinatie: een zwarte of zilveren wijzerplaat met bruin of zwart lederen band met veiligheidssluiting. Zeker weten dat je jarenlang verknocht bent aan dit tijdloze, elegante horloge. De winkelverkoopprijs van de Cambridge Valjoux is ? 1450,-.


Colosseum Skeleton
De Colosseum Skeleton is een horloge om gezien te worden. De markante doorzichtige wijzerplaat, gecombineerd met een opvallend design en de schijnbare ?verdieping? van de horlogekast, maakt de ronde Colosseum Skeleton een ware musthave voor horloge-addicts. Alsof er nog niet genoeg te zien valt, is via de semi-open achterzijde ook het mechanische uurwerk nog te bewonderen. Het horloge is voorzien van saffierglas en uitgevoerd met een soepele zwart lederen band met krokoprint, inclusief veiligheidssluiting. De combinatie van zilver met stoer, stevig zwart leer zorgt direct voor een pittige look. Maar het kameleonhorloge kan ook gedragen worden met een edelstalen band, voor een totaal andere uitstraling. De wijzerplaat is in zwarte of zilveren uitvoering leverbaar en het horloge is waterdicht tot 100 meter. Colosseum Skeleton kost ? 1250,- (met edelstalen band ? 1300,-).


Saleya
De glamour straalt je tegemoet bij het zien van model Saleya met de altijd luxe ogende kleurencombinatie wit/zilver. Dit sportieve en tegelijk elegante dameshorloge biedt duidelijk meerdere draagmomenten: tijdens een avondje uit, maar ook overdag bij een sportieve outfit. Het horloge wordt standaard geleverd met twee verwisselbare horlogebanden, een in wit leer en een in zwart, beiden met een rubberen ?coating?. Daarmee is het mogelijk het horloge naar eigen inzicht te personaliseren. Waar dan ook gedragen, de Saleya zal altijd een blikvanger zijn. Opvallende details zijn bijvoorbeeld de 88 handmatig gezette diamanten die het horloge een heuse couture-uitstraling geven. De zwarte wijzerplaat valt op door het bijzondere reliëfpatroon en het verdiepte gedeelte voor de secondewijzer. Het geheel is afgerond met robuust saffierglas en een stijlvolle kroon als finishing touch. De Saleya kost ? 1080,-