Aspen

Aspen OneAspen Jewelry & Watches is een nieuw Zwitsers horlogemerk, dat in 2009 werd opgericht door de Nederlandse ondernemer René van Ass. Aspen kent op dit moment één model, toepasselijk genaamd ?Aspen One?. Deze kostbare, in Zwitserland vervaardigde chronograaf, wordt in vele wijzerplaatvarianten in 18 karaat wit of rosé goud gemaakt  en is er als “Moguls”variant rijkelijk ingelegd met diamanten in verschillende kleuren.


De Aspen One onderscheidt zich van andere horloges door unieke, aan de plaats Aspen (in de Amerikaanse staat Colorado) gerelateerde kenmerken. Zo geeft een speciaal ontworpen kompas in de bodem van het horloge aan, waar op de top van Aspen Mountain men zich exact bevindt. Ook waarschuwt het horloge de drager om ?four o?clock? (tegen de tijd dat de skiliften in Aspen sluiten) dat het tijd is om de sportieve ski-horlogeband te verwisselen voor de elegante après-ski horlogeband. Het verwisselen van de banden van de Aspen One gaat in een handomdraai, met dezelfde bewegingstechniek als bij het losmaken van een skischoen.


de in de kastbodem geintegreerde kompasDe Aspen One horloges hebben een kastdiameter van 45 millimeter, met boven en onder saffier glas en zijn voorzien van een automatisch Zwitsers chronografenuurwerk met een gangreserve van 42 uur. De skiband is van kalfsleer, de après-skiband van alligatorleer. Het horloge komt in een luxe doos met Castelijn & Beerens horlogehandschoenen (met een opening voor het horloge).


De oprichter en eigenaar van dit exclusieve merk is de Nederlander René van Ass. Hij verklaart de naamkeuze voor zijn merk: ?Aspen staat internationaal bekend om haar natuurlijke schoonheid, perfecte skiafdalingen en de glamour die haar beroemde bezoekers de omgeving meegeven. Daarnaast is Aspen een zeer sterke merknaam?. Het bedrijf van Van Ass heeft exclusief de wereldwijde rechten verkregen om de naam Aspen voor al haar uit te brengen collecties te gebruiken.


Aspen One "Moguls" ingelegd met diamanten


Van de horloges uit de Aspen One collectie worden 3,267 exemplaren vervaardigd, hetgeen overeen komt met het aantal ?feet? gerekend van de voet tot aan de top van Aspen Mountain. Bovenaan Aspen Mountain is een monument verrezen waarop de namen van alle kopers, met het serienummer van hun horloge, worden aangebracht. Het eerste Aspen horloge is in 2009 geveild ten behoeve van onderzoek naar kanker bij kinderen.


http://www.aspenjewelryandwatches.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Aspen