MeisterSinger maakte onlangs bekend dat ze geen horloges meer zullen maken waarbij de tijd door meer dan één wijzer wordt weergegeven. Voor mensen die nog nooit van MeisterSinger gehoord hebben klinkt dat misschien een beetje vreemd, maar het Duitse horlogemerk staat vooral bekend om haar uitgebreide collectie éénwijzerhorloges. Dit nieuws betekent overigens niet dat de tijd op MeisterSinger horloges alleen nog door één wijzer zal worden weergegeven: MeisterSinger presenteerde namelijk gelijk de Salthora: een horloge dat de uren digitaal, en de minuten analoog weergeeft.

Het grootse deel van de collectie van MeisterSinger bestond al uit éénwijzerhorloges of éénwijzerhorloges met een extra functie (zoals met datum of chronograaf). De horloges met drie wijzers (voor uren, minuten en seconden) worden niet meer geproduceerd. Tegelijk met dit nieuws komt MeisterSinger met de Salthora: een horloge met de bekende lange minutenwijzer, dat op 12 uur een groot venster heeft waaronder de hele uren worden getoond. Precies op het passeren van de minutenwijzer springt het uur een stapje verder ? een technisch hoogstandje dat MeisterSinger heeft bereikt door een eigen ontworpen module, die bovenop het gebruikte automatische 2824-2 uurwerk van ETA is geplaatst.


klik aan voor een grote afbeelding van de MeisterSinger Salthora


De MeisterSinger Salthora heeft dezelfde elegante 40 millimeter brede horlogekast als de MeisterSinger Pangaea. Het horloge kost ? 2.298,- en komt in vier wijzerplaatvarianten: wit, ivoor, antraciet en saffierblauw. Kijk op MeisterSinger.de voor meer informatie en verkooppunten en lees Horloge.info/MeisterSinger voor meer nieuws.