Het Duitse horlogemerk MeisterSinger heeft, in samenwerking met de beroemde Nederlandse ontwerper Jan des Bouvrie, een speciale editie van hun horlogemodel Perigraph gemaakt. De Perigraph ?Jan des Bouvrie? Edition zal ik een oplage van 109 stuks op de markt komen, waarbij 109 verwijst naar het nummer van het huis in Bussum waar Jan des Bouvrie geboren en getogen is.

In de Perigraph wordt de kenmerkende éénwijzer filosofie van MeisterSinger gecombineerd met een unieke datumaanduiding: de datumschijf is van dag 1 tot 31 ? zonder onderbreking ? te zien door een opening in de wijzerplaat, waarvan het centrum daardoor optisch in het horloge lijkt te zweven. Het model krijgt door de door Jan des Bouvrie ontworpen wijzerplaat een nog ruimtelijker gevoel, omdat Des Bouvrie heeft gekozen de (karakteristieke) dubbele cijfers voor de urenindexering weg te laten. De hierdoor ontstane ruimte blijft grotendeels leeg en door het centrum vrij te laten van logo?s, valt het rode accent van de datumaanwijzer extra op.


MeisterSinger Perigraph ?Jan des Bouvrie? Edition op verpakking


In de 43 millimeter brede MeisterSinger Perigraph ?Jan des Bouvrie? Edition tikt het betrouwbare automatische ETA 2824-2 uurwerk, dat te zien is door de zichtbodem. Het horloge wordt geleverd met 2 banden met snelverwissel systeem: één in zwart en één in het voor Jan des Bouvrie kenmerkende wit. Het horloge is vanaf eind februari te koop en gaat ? 1.699,- kosten.


Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/MeisterSinger of bezoek MeisterSinger.de.