Voor het vijfde jaar op rij komt MeisterSinger met een limited edition voor de Nederlandse markt. De oplage van 108 stuks is uitgevoerd met een nieuwe bruine wijzerplaat en exclusief te verkrijgen bij de Nederlandse merkdealers. De belangstelling voor deze horloges is echter niet uitsluitend Nederlands.

Kenmerkend voor de NL limited editions is dat de kroon links aan de kast zit. De speciale wijzerplaat is dit jaar uitgevoerd in een nieuwe, donkere bruinteint ?Havanna? en voorzien van een ?Sonnenschliff? (een gepolijst motief). Het heeft zilveren opgelegde cijfers waarboven de kenmerkende enkele wijzer draait. De kast heeft een zesvoudig verschroefde bodem van glas. Daarachter is het ETA uurwerk 2824-2 zichtbaar.


MeisterSinger is uniek vanwege het éénwijzerconcept. Dit werd eeuwen geleden al toegepast in zakhorloges, maar verdween uit beeld. MeisterSinger pakte het concept weer op. Eerdere Nederlandse limited editions waren snel uitverkocht en de verwachting is dat het dit jaar niet anders zal zijn. Het horloge is beschikbaar vanaf eind Oktober 2008 en heeft een winkelverkoopprijs van ? 965,-.