Bij Les Vauberts, hoog in de Zwitserse Jura, begonnen zo?n 400 jaar geleden de eerste horlogemakers eenvoudige uurwerken te vervaardigen. Edox brengt via de Les Vauberts lijn een ode aan die pioniers van de Zwitserse horloge-industrie. Een indrukwekkende inscriptie op de achterkant van de kast herinnert aan deze mijlpaal.

De elegante en moderne stalen kast, de filigraine lunet, de bodem die is bevestigd met vier schroefjes en de gedraaide bandaanzetten die het horloge verbinden met de band, geven het horloge een tijdloze uitstraling. Met de hand aangebrachte indexen versieren de wijzerplaat die bestaat uit een combinatie van gesatineerde en gepolijste oppervlakken. De karakteristieke opening in de wijzerplaat gunt een blik op de balans en een deel van het uurwerk.


Tot op de dag van vandaag, en getrouw aan een 400 jaar oude traditie, worden de Les Vauberts-horloges bij Edox met de hand in elkaar gezet. De Les Vauberts hebben een kastdiameter van 43 mm, saffierglas, zijn voorzien van het Edox kaliber 854, dat is gebaseerd op de ETA 2824-2 en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met een leren of stalen band. De advies is ? 799,-.