Het Duitse horlogemerk MeisterSinger staat vooral bekend om de ?éénwijzerhorloges?, horloges met tijdsaanduiding via slechts één wijzer. Met de toevoeging van een gangreserveaanduiding bij de Unomatik is dit aantal verdubbeld.

Het uurwerk in de Unomatik is een automatische Valgranges A07.161 van ETA. Dit uurwerk heeft normaal gesproken standaard 4 wijzers (uren, minuten, seconden en gangreserve) en een datumaanduiding. De minimalisten bij MeisterSinger hebben dat weten terug te schroeven tot één wijzer voor de tijd ? via een indexering per 5 minuten ? en één wijzer voor de gangreserve (maximaal 48 uur). Een leuk weetje is dat de Valgranges A07.161 als oorsprong het Valjoux kaliber 7750 chronografen uurwerk heeft met standaard 6 wijzers en een datumaanduiding (en soms ook dagaanduiding) en géén gangreserve!


De nieuwe Unomatik komt in drie varianten (wit, zwart of ivoorkleurige wijzerplaat) en heeft een kastdiameter van 43 millimeter (een 45 mm versie was er al) met saffierglas zowel boven de wijzerplaat als in de met schroeven bevestigde zichtbodem. De winkelverkoopprijs van de Unomatik met lederen band is ? 2.090,- en met stalen band ? 2.435,-.


Zie voor verkoopadressen de website van importeur Time Company.