Om haar toonaangevende rol op het gebied van mechanische chronografen te benadrukken, komt Eberhard & Co met een zeer fraaie uitbreiding van de Chrono Traversetolo serie, de Chrono Traversetolo Carbon.

Het horloge is voorzien van het automatische chronografen uurwerk Valgranges A07.211 van ETA, dat door Eberhard & Co grondig is gemodificeerd. Het uurwerk kenmerkt zich door de extra grote afmeting en is door de eveneens extra grote zichtbodem in het horloge mooi te bezichtigen. Een bijzonder aandachtspunt daarbij is de rotor, die volledige met ?Côtes de Genève? gravure is gedecoreerd.


Valgranges A07.211 in de Chrono Traversetolo Carbon - klik aan voor een grote afbeeldingDe Chrono Traversetolo Carbon heeft een kastdiameter van 43 millimeter en is 14,5 mm hoog. Vanzelfsprekend heeft het horloge saffierglas aan voor en achterzijde. De wijzerplaat, met bijzonder fraaie rode wijzers, is gemaakt van carbon fiber, wat ook gelijk de naam van het model verklaart.


Het horloge is verkrijgbaar met een croco of rubber band (winkelverkoopprijs ? 3.160,-) en  met stalen band (? 3.650,-). Voor verkoopadressen zie de website van importeur Time Company.