MeisterSinger ? het Duitse horlogemerk dat bekend staat om de één wijzer horloges ? kwam vorig jaar rond deze tijd met een ?Edition 24? ? een horloge, waarvan de ?ene wijzer? eens in de 24 uur de wijzerplaat rond gaat. Die Limited Edition was blijkbaar een succes, want MeisterSinger doet het dit jaar over, maar dan 4 keer zo snel: de ene wijzer van de ?Edition 6? gaat 4 keer per dag de wijzerplaat rond.

En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek; een dag bestaat voor de meeste mensen toch al uit 4 delen: ochtend, middag, avond en nacht. MeisterSinger is dan ook niet de eerste met dit idee ? de 6 uurs aanduiding bestond al enkele eeuwen terug en vindt zijn oorsprong in Italië, waar het heel gebruikelijk was dat de kerkklokken in 6 uur rond gingen. Pas sinds 1796, toen Napoleon Italië verovert had, werd de 6 uurs aanduiding verboden. De indeling van de wijzerplaat van deze Edition 6 zal in eerste instantie daarom toch voor wat verwarring zorgen en het aflezen van de tijd vergt zeker oefening. Maar door de ruimere indeling van de indexen (in stapjes van 5 minuten), heeft de drager van de MeisterSinger Edition 6 meer ruimte voor tijd en zal het niet heel moeilijk wennen zijn.


De Edition 6 van MeisterSinger meet 43 millimeter en wordt, met een blauwe of vergulde wijzer, in een oplage van 48 stuks gemaakt ? waarvan er 16 naar Nederland komen. Het horloge bevat een met de hand op te winden Unitas kaliber 6498-1 uurwerk, dat zichtbaar is door de zichtbodem. Het horloge kost ? 2.490,-. Kijk op Horloge.info/MeisterSinger en MeisterSinger.de voor meer nieuws en informatie over het merk, en op TimeCompany.nl voor verkoopinformatie.