Voor de zeer gelimiteerde Mémoire 1 ontwikkelde Maurice Lacroix de eerste mémoirefunctie voor een mechanisch horloge. Deze volledig nieuwe ?Grande Complication? vormt een nieuwe standaard in de geschiedenis van de Zwitserse horlogekunst. De Mémoire 1 is inmiddels voor het eerst gepresenteerd in Shanghai.

Shanghai is een stad die zich in zeer korte tijd heeft omgevormd tot een moderne, levendige metropolis. Maar het is ook een stad met een nog zeer levendige historie die het dagelijks leven van veel van haar bewoners beïnvloedt. Welke plek is dan ook meer geschikt voor de presentatie van een mechanisch uurwerk dat eveneens een onvergelijkbare combinatie is van geschiedenis en traditie, en buitengewone innovatie?


De Mémoire 1 heeft maar twee wijzers ? een voor de minuten en een voor de seconden, en een schijf die de uren aangeeft. Toch is het een van de meest ingewikkelde horloges ooit. Dit komt door het revolutionaire ontwerp dat in deze chronograaf huist: de eerste geheugenfunctie voor een mechanisch uurwerk. Een aanduiding op 3 uur onthult het geheim: door op de in de kroon geïntegreerde knopje te drukken, verandert de instelling van ?time? naar ?chrono?. De wijzers en de urenschijf veranderen onmiddellijk van positie. Was hun vorige functie nog het aangeven van de tijd, nu kunnen ze worden gebruikt voor het exact meten van tijdsintervallen. Wanneer u opnieuw het knopje indrukt, keert alles weer terug naar de horlogepositie. Zelfs als de chronograaf loopt kunt u de twee instellingen wisselen, zonder dat de informatie van een van de twee functies verloren gaat.


uurwerk ML 128De geheugenfunctie van het ML 128 mechaniek, dat deze unieke combinatie van de tijdsaanduiding en chronograaf mogelijk maakt, is een fantastische, nieuwe ?Grande Complication?, ontwikkeld door Maurice Lacroix, om de wereld van de mechanische uurwerken nog mooier te maken. Het mechanisme en het basismechaniek werden in hun geheel ontworpen en ontwikkeld in het nieuwe ?Atelier de Maurice Lacroix?. Het resultaat van dit intensieve proces is een uiterst complex binnenwerk, dat bestaat uit 537 onderdelen.Het ontwikkelingsproces van dit horloge, dat op Baselworld 2008 voor het eerst officieel gepresenteerd zal worden, is nog in gang. Volg de totstandkoming op www.memoire1.ch