De wereld is aardig veranderd sinds Maurice Lacroix tien jaar geleden zijn laatste Eliros-collectie uitbracht. De crisis grijpt om zich heen, maar met tablets, iPhones en draadloos internet is wel een nieuw tijdperk aangebroken. Reden genoeg voor Maurice Lacroix om de Eliros-collectie een facelift te geven. De andere collecties van het Zwitserse merk ? waaronder Masterpiece, Les Classiques en Pontos ? hebben er hiermee weer een goedkoper broertje en zusje bij.

?Niets gebeurt zomaar even?, aldus CEO Martin Bachmann in Watch Annual 2013. ?Alles op zijn tijd.? Misschien is dat wel de reden dat het tien jaar heeft geduurd voordat er weer een Eliros-collectie verscheen. Hoe dan ook, de nieuwe horloges van Eliros zijn meegegaan met de tijd, maar hebben nog steeds de klassieke uitstraling van het merk. Het logo, de Romeinse cijfers, de kroon en de details zijn bijvoorbeeld nog steeds klassiek, maar net wat eigentijdser dan tien jaar geleden. De nieuwe Eliros-collectie bestaat uit twee herenmodellen en een damesuitvoering. Alle modellen worden aangedreven door een Zwitsers quartz uurwerk en zijn uitgevoerd met saffierglas met een anti-refelecterende coating. De kasten zijn waterbestendig tot 5 bar.De damesuitvoering met een kast van 30 millimeter en de herenuitvoering met een kast van 38 millimeter verschillen alleen van elkaar in grootte. Beide zijn verkrijgbaar in roestvrij staal en roestvrij staal met een rosé gouden coating. Voor de wijzerplaat is er keuze uit zilver, zwart en antraciet. Het datumvenster is op drie uur geplaatst. Verder is er keuze tussen een kalfsleren band en een Milanaise stalen armband. De indexen ? in zilver of goudkleurig ? zijn subtiel gehouden en alleen op 12, 3, 6 en 9 uur als Romeinse cijfers weergegeven.


klik aan voor een grote afbeelding van de Elerios chronografen


De chronograaf heeft hetzelfde uiterlijk als het dames- en herenhorloge, maar is niet verkrijgbaar met een rosé gouden coating. De cijfers van de chronograaf zijn uitsluitend in het zilver geprint. Met een kast van 40 millimeter is hij ook net een slag groter. Het datumvenster is op 12 uur geplaatst, zodat het de subwijzerplaten niet in de weg zit: de kleine seconde op drie uur, de 30-minutenteller op 9 uur en de 10-uur-teller op 6 uur. De chronochraafdrukkers, die fier op de kast prijken, geven het geheel een licht retro-chique look. Uiteraard vormen ze wel een harmonieus geheel met de kast zelf. Overbodige tierelantijnen zijn achterwege gelaten. Dat geldt overigens voor alle Eliros-modellen, en dat maakt de collectie bijzonder stijlvol.


Het M-logo op de band is als handtekening terug. Het laat zien waar de horloges voor staan: hoogwaardige kwaliteit. Verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs: de dameshorloges zijn er vanaf ? 495,-, het herenmodel vanaf ? 595,- en de chronograaf begint bij ? 695-. Kijk op Horloge.info/Maurice-Lacroix voor meer nieuws en informatie en bezoek MauriceLacroix.com.