Gc (Guess Collection) presenteerde tijdens Baselworld een uitbreiding van de keramische modellen reeks: Sport Class XXL Blackout. Het horloge doet z?n naam eer aan doordat het is opgemaakt uit twee motieven mat zwart keramiek, waarvoor de inspiratie overduidelijk in de auto-industrie is gevonden.

De mat zwarte SUV?s zijn inmiddels een normale verschijning in het straatbeeld. Mat zwart keramiek zal nog wat langer nodig hebben, maar de kleurstelling zal in de horloge-industrie vast net zo populair worden als nu al bij autolak spuiterijen en autobestikkeraars. De imposante Blackout maakt (net als de auto?s) indruk met de afmeting: een 45 millimeter brede kast en grijze, lichtgevende indexeringen op de wijzerplaat, die net als de wijzers goudomrand zijn. Ook de indexering van de duikring voegt toe aan het donkere karakter ? daar deze direct in de keramische duikring is gegraveerd ? en de mat zwarte schakelband, die ook van keramiek is gemaakt, maakt het horloge af.


In het horloge huist een Ronda Quartz chronografenuurwerk dat tot 30 minuten tijd kan meten. Het horloge heeft een geschroefde kroon en eenzijdig draaibare duikring, waardoor het ? in combinatie met de waterdichtheid van 100 meter ? zelfs als duikhorloge kan worden gebruikt. Daarnaast is de Gc Sport Class XXL Blackout, door de bijzondere eigenschappen van keramiek en saffier glas, zeer krasvast. Zie voor meer informatie over Gc www.gcwatches.com. Voor verkoopinformatie kunt u IBB Amsterdam bellen: (020) 342 80 80.