In de jaren vijftig van de vorige eeuw was Longines leverancier van horloges voor navigatoren van de Zwitserse nationale luchtvaartmaatschappij Swissair. Deze horloges hadden een 24-uurs aanduiding omdat positionering en vluchtschema?s opstellen in die tijd nog op basis van de juiste tijd ging. Vanuit historisch en functioneel oogpunt ? maar ook omdat het esthetisch een zeer prettig horloge is ? brengt Longines nu een heruitgave op de markt.

Longines kwam op het idee het bijzondere horloge opnieuw uit te brengen, nadat een gepensioneerde navigator van Swissair, Harry Hofmann, in 2009 het Longines museum bezocht ? en daarbij zijn exemplaar van de originele uitvoering aan Longines presenteerde. Harry Hoffman droeg het horloge als navigator van DC-6, DC-7, DC-8 en Coronado-vliegtuigen in dienst van Swissair. In die tijd moest de navigator van een vliegtuig onder andere kunnen vertrouwen op een horloge dat niet alleen de juiste tijd aangaf, maar ook aangaf of het dag of nacht was, daar ze vluchten maakten door verschillende tijdzones (in beide richtingen) en de zon niet altijd beschikbaar was als referentiepunt. Door de 24-uursfunctie van het Longines horloge was dit voor de navigator geen probleem.


De nieuwe uitvoering heeft de naam Longines Twenty-Four Hours meegekregen. Het horloge is voorzien van een kaliber L704.2 automatisch uurwerk, waarvan de urenwijzer eens in de 24 uur rond gaat. De roestvrijstalen kast is 47,5 millimeter breed, waarbinnen de matzwarte wijzerplaat voorzien is van 24 witte Arabische cijfers van lichtgevend Super-Luminova. De tijd wordt aangegeven door wijzers die eveneens voorzien zijn van Super-Luminova, waarbij de secondewijzer ? net als bij het originele horloge ? centraal geplaatst is. De Longines Twenty-Four Hours heeft een datumvenster op 3 uur en een zichtbodem aan de achterkant, die door een stalen deksel wordt beschermd voorzien van een gravure en (ongelimiteerde) nummering.


Longines Twenty-Four Hours


Zie voor meer nieuws en informatie over Longines Horloge.info/Longines en voor verkooppunten www.longines.com.