Na er in 1927 met zijn vliegtuig de Spirit of St. Louis als eerste alleen en non-stop over te zijn gevlogen, maakte Charles Lindbergh in 1933 met zijn vrouw Anne een reis van 47.000 kilometer rond de Noord Atlantische Oceaan.

Het doel van de Lindbergh?s was het ontdekken van mogelijke nieuwe luchtroutes via het hoge noorden, waarna ze via verschillende Europese landen (ook Nederland werd aangedaan) en o.a. de Kaapverdische eilanden en Brazilië terug naar de VS vlogen. Charles Lindbergh droeg gedurende de vlucht een pols chronograaf die speciaal voor hem en deze reis door Longines was gemaakt.


Longines brengt nu een nieuwe uitvoering van dit unieke horloge uit ? onder de naam ?Longines Lindbergh?s Atlantic Voyage Watch? ? als eerbetoon aan de historische prestatie van de luchtvaartpionier. klik aan voor een grote afbeelding van de Longines Lindbergh?s Atlantic Voyage WatchDeze mechanische chronograaf met fly-back centrale chrono secondewijzer, heeft en kastdiameter van 47,5 millimeter en een automatisch L705 (ETA A07 231) uurwerk. Net als het origineel heeft het de (gewone) secondewijzer op 9 uur en de 30 minutenteller op 3 uur. De tijd en gemeten tijd worden door geblauwd stalen wijzers weergegeven boven een verzilverde wijzerplaat met witte rand, waarop een tachymeterschaal is aangebracht voor het meten van snelheden tot 500 kilometer per uur.


Longines Lindbergh?s Atlantic Voyage Watch heeft saffier glas en een kastbodemdeksel die de zichtbodem beschermt waaronder het uurwerk kan worden bekeken. De heruitgave wordt met een stalen of roségouden kast geleverd aan een alligatorlederen band en kost ? 3.600,- in staal en ? 9.370,- in rosé goud.


Voor meer informatie over Longines en verkooppunten zie Horloge.info/Longines of www.longines.com.