Slechts enkele maanden nadat Armin Strom in 2009 het nieuwe bedrijfspand in Biel (Bienne) betrok, komt het Zwitserse merk al met een eigen manufactuur uurwerk. Het geheel in eigen huis ontwikkelde en gemaakte uurwerk draagt de naam ARM09 (ArminReserveMarche09).

Dat het nieuwe kaliber ARM09 in een vrij kort tijdsbestek heeft kunnen ontstaan is toe te wijden aan het dynamische teamwork en de totale toewijding van de technici en horlogemakers binnen het bedrijf. Volgens CEO Serge Michel legt het eigen uurwerk een nog steviger fundament voor een opwindende toekomst: “Met deze stap gaat een droom voor ons in vervulling, en het zorgt ook voor onafhankelijkheid op andere gebieden.” Verantwoordelijk voor het ontstaan van het nieuwe uurwerk is ontwerper Claude Greisler. Hij kwam drie jaar geleden het team bij Armin Strom versterken en kreeg de opdracht het nieuwe kaliber te bouwen en de fabricageafdeling te ontwikkelen. Gesteund door een team ontwikkelaars, horlogemakers en graveurs kan hij nu vol trots het nieuwe uurwerk presenteren.


de "achterkant" van de ARM09De ARM09 van ?Armin by Armin Strom? is een met de hand op te winden uurwerk met een heel eigen uiterlijk. Aan de wijzerplaatkant wordt het visueel gedomineerd door de bijzonde vormgeving van de tandwielen op de twee veertonnen. De haast symmetrische achterkant van het uurwerk toont een prachtig gegraveerde balansbrug. Het uurwerk heeft uren, minuten en (kleine) secondeweergave en een gangreserve aanduiding voor de 8 daagse gang. Het uit 146 onderdelen bestaande kaliber ARM09 heeft een diameter van 36,6 millimeter en een hoogte van 6,2 millimeter en er is nog genoeg ruimte om een hele range aan andere opties in en op het uurwerk te bouwen, waardoor het voor horloges met veel verschillende functies gebruikt kan gaan worden.


We zullen het uurwerk in de toekomst dus regelmatig in verschillende gedaantes terug gaan zien. Voor meer informatie over Armin Strom en Armin by Armin Strom zie de website www.arminstrom.ch. Voor verkoopinformatie in Nederland kunt u contact opnemen met importeur Superwatch.