Longines is partner van de meest opwindende paardensport evenementen in de wereld. Om dit extra te onderstrepen, heeft het Zwitserse horlogemerk een nieuwe collectie horloges gelanceerd, genaamd Conquest Classic. De collectie bestaat uit modellen die de waarden van Longines trouw blijven: ze zijn elegant, traditioneel, accuraat en tegelijkertijd hedendaagse en tijdloos.

Op de ?Conquest? merknaam werd door Longines op 25 mei 1954 patent aangevraagd bij het WIPO (World Intellectual Property Organization). Sindsdien is deze naam voor menig succesvol model gebruikt, dat door Longines door de decennia heen werd gemaakt. De nieuwe Conquest Classic collectie sluit perfect aan bij de andere collecties klassieke schoonheden, die Longines? reputatie hebben helpen opbouwen. De nieuwe lijn is opgedragen aan de liefhebbers van hippische races, die de opwinding van de meest prestigieuze evenementen met elkaar delen, van Chantilly tot Hong Kong en Dubai tot Royal Ascot.


Longines Conquest Classic Ladies - klik aan voor een grotere afbeelding


De Conquest Classic horloges zijn verkrijgbaar in drie maten. Er is een pure dameslijn met een diameter van 29,5 millimeter, die de tijd weergeeft via drie wijzers en is voorzien van een datumaanduiding. Deze modellen zijn er met kasten van staal, 18k rosé goud of een combinatie van staal en rosé goud. De zwarte of zilveren wijzerplaten hebben opgelegde cijfers voor 12, 6 en 9 uur, waardoor het model een zeer sportief voorkomen heeft. Extra modellen met parelmoeren wijzerplaten en ingelegde diamanten geven de damescollectie extra raffinement, dat nog eens versterkt wordt in de uitvoeringen met een met 30 diamanten bezette bezel.


Longines Conquest Classic Gents - klik aan voor een grotere afbeelding


Van het Longines Conquest Classic driewijzermodel is ook een herenlijn (die ook populair is bij dames die van grotere horloges houden) met een diameter van 40 millimeter. Ook deze horloges zijn er met kasten van staal, 18k rosé goud en in bicolor, met een prachtig gelijnde zwarte of zilveren wijzerplaat en datumaanduiding.


Longines Conquest Classic Chronograph - klik aan voor een grotere afbeelding


De derde maat is 41 millimeter voor de chronografen, die voorzien zijn van het speciaal voor Longines ontwikkelde kaliber L688 uurwerk met het kolomwiel chronograaf mechanisme. Bij deze modellen is de kast eveneens van staal, 18k rosé goud of een combinatie van beide, en komen ze met zwarte of zilveren wijzerplaat. De horloges geven de tijd weer en hebben een tijdmeetfunctie voor tijden tot een lengte van 12 uur. Alle modellen zijn naar keuze voorzien van een stalen of rosé goud en stalen band of een alligator lederen horlogeband ? alleen met een veiligheids-vouwsluiting.


De horloges uit de Longines Conquest Classic collectie zijn voorzien van een automatisch uurwerk. De prijzen van de diverse modellen variëren:


Longines Conquest Classic Dames: van ? 1430,- ? 4160,-.
Longines Conquest Classic Heren (40mm): van ? 1480,- tot ? 2840,-.
Longines Conquest Classic Heren Chrono: van ? 2270,- tot ? 3620,-.
Longines Conquest Classic modellen in 18K rosé goud met alligator lederen band: van ? 3850,- tot ? 7790,-.

Kijk voor meer nieuws en informatie over Longines op Longines.com en kijk op Horloge.info/Longines.