Linde Werdelin presenteert tijdens Baselworld (18 t/m 25 maart a.s.) het eerste horloge met een complicatie in de vorm van een nieuwe versie van het duikhorloge Oktopus: de Moonphase Complication. Dit tot 888 meter waterdichte horloge is voorzien van een innovatieve maanfase aanduiding, die speciaal voor Linde Werdelin gemaakt is door de Deense meester-horlogemaker Svend Andersen.

De kast van het 46 millimeter brede duikhorloge, is gemaakt van titanium met een roségouden duikring en rosé goud vergulde wijzers en wijzerplaatapplicaties. Door het grote venster, dat van 4 tot 8 uur op de wijzerplaat is uitgespaard, kan het bijzondere ontwerp van de maanfaseaanduiding worden bekeken. De maanstand wordt in zeven fases weergegeven op een schijf die ? voor het versimpelen van de complicatie en het gemak van de drager ? is opgebouwd op de datumfunctie. In zeven fases gaat de maan van nieuwe maan via halve maan naar volle maan v.v. De schijf is geheel voorzien van Super LumiNova, waardoor de fotorealistische afbeeldingen van de maan buitengewoon stralend worden weergegeven en de functie goed afleesbaar is.


Klik aan voor een grote afbeelding van de Linde Werdelin Oktopus Moonphase ComplicationDe combinatie duikhorloge en maanfase aanduiding lijken vreemd. Morten Linde, creatief verantwoordelijke en medeoprichter van Linde Werdelin, legt uit: ?Maanlicht creëert de perfecte conditie voor nachtelijke sportactiviteiten en duiken in het bijzonder. Steeds meer mensen genieten van sporten onder een volle maan. Dit is een van de redenen waarom we een maanfase complicatie hebben geproduceerd voor een duikhorloge; zo kan men checken wanneer het volle maan is en aan de hand daarvan de volgende duik plannen.?


De Linde Werdelin Oktopus Moonphase Complication heeft een zichtbodem van saffier glas, waardoor het automatische Frederic Piguet kaliber 1150 uurwerk en de mooi gemaakte rotor (voorzien van het logo van Linde Werdelin en Svend Andersen) te bewonderen zijn. Het horloge komt in een gelimiteerde oplage van 29 stuks (ook het maximum aantal dagen tot de volgende volle maan) en zal vanaf september 2010 vooruit te bestellen zijn. Verkoopinformatie is te krijgen via Friederichs, de importeur van Linde Werdelin.