JeanRichard brengt met de nieuwe Aquascope een ode aan duikhorloges uit de jaren 1960. Met een kussenvormige kast, een ronde wijzerplaat en een zwarte duikring, heeft het horloge veel weg van emblematische modellen uit die periode.

JeanRichard heeft goed zijn best gedaan en zich bij dit model niet laten verlokken tot het aanbrengen van al te veel nieuwigheden. Natuurlijk is er met de kroon op 9 uur ? die er voor zorgt dat de duikring niet kan worden verzet, tenzij deze is los geschroefd ? extra veiligheid ingebouwd. Maar voor de rest ademt het horloge vintage duikers.
De kast is met 44,5 millimeter niet te groot en is gemaakt van gepolijst staal met op sommige vlakken een gesatineerde afwerking. De getande rand van de duikring, de gebruikte cijfers en de zwarte kleur van de “bezelinlay” (de zwarte rand met indexering in de duikring) lijken ook zo uit het einde van de jaren 1960 te komen.


In de Aquascope bevindt zich het in huis ontworpen en gemaakte JR1000 uurwerk. Het horloge is 300 meter waterdicht. De band oogt ook typisch “duiker” maar is van kalfsleer met een speciale vormgeving en afwerking. De JeanRichard Aquascope kost ? 5.500,-.


Voor meer informatie over JeanRichard en verkooppunten (alleen in België) zie de website www.jeanrichard.com.