De maan is het hemellichaam dat van kinds af aan het meest fascineert. Je kunt er met het blote oog naar kijken en fantaseren wat zich daar allemaal afspeelt. De magie van de maan maakt nu ook deel uit van de collectie horloges van Jaquet Droz, op een door de Zwitserse manufactuur heruitgevonden manier.

De Jaquet Droz ?the Eclipse? is een fraai stukje horlogemaken. Op het horloge is (buiten de tijd) niet alleen de dag, datum en maand af te lezen, maar ook de stand van de maan. Op de wijzerplaat staat een afbeelding van een glimlachende maan, geïnspireerd op negentiende-eeuwse gravures, die dag na dag, stapje voor stapje, z?n ware gezicht laat zien. Echter niet op de conventionele manier, waarbij de maan ronddraait achter een venster in de wijzerplaat, maar via een zwarte wijzer die de maan langzaam verduistert en ook weer laat zien. De wijzer is gemaakt van saffier, gecoat met PVD, waardoor deze een mat zwart voorkomen heeft en klik aan voor een groot zijaanzicht van de Jaquet Droz The Eclipsefraai afsteekt tegen het glimmende zwart van de Gran Feu geëmailleerde wijzerplaat.


De prachtige wijzerplaat is gevangen in een 43 millimeter 18 karaat roodgouden kast, waarin ook het automatische manufactuur (geheel in huis gemaakte) uurwerk  Jaquet Droz kaliber 6553L zit. Het uurwerk is voorzien is van dubbele veertonnen, waardoor het horloge een gangreserve heeft van maar liefst 68 uur. De Jaquet Droz ?The Eclipse?kost ? 22.200,-. Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Jaquet Droz Benelux via telefoonnummer 0049 170 912 09 05 of kijken op www.jaquet-droz.com.