IWC lanceert met de Pilot's Watch Chronograph Edition ?Le Petit Prince? een nieuwe aanvulling op haar Pilot?s collectie en een derde uitvoering van de speciale ?Le Petit Prince? lijn. IWC onderstreept hiermee haar speciale band met de ?Fondation Antoine de Saint-Exupéry for Youth?, de stichting die het gedachtegoed van de schrijver van het wereldberoemde boek uitdraagt.

De Kleine Prins (Le Petit Prince) is een boek dat geschreven werd Antoine de Saint-Exupéry en werd gepubliceerd in 1943 ? één jaar voordat de schrijver en piloot om het leven kwam bij een militaire actie boven de Middellandse Zee. Het boek, dat er uitziet als een kinderboek maar ook zeer volwassen lagen bevat, gaat over een piloot die gestrand is in de woestijn en daar een buitenaards prinsje tegenkomt, afkomstig van een asteroïde. Het filosofische verhaal is sociaal kritisch en wijst vooral op de (voor kinderen) vreemde gedragingen van mensen, zodra deze volwassen worden.


IWC Pilot's Watch Chronograph Edition ?Le Petit Prince? - klik aan voor een grote afbeelding


IWC lanceerde vorig jaar al twee speciale ?Le Petit Prince? horloges in gelimiteerde oplage, ter ondersteuning van de ?Fondation Antoine de Saint-Exupéry for Youth? ? een stichting die er op toeziet dat het gedachtegoed van Antoine de Saint-Exupéry wordt uitgedragen. Met de nieuwe IWC Pilot’s Watch Chronograph Edition ?Le Petit Prince? is er nu een derde variant, in een ongelimiteerde uitvoering. Deze 43 millimeter brede stalen chronograaf heeft een diepblauwe wijzerplaat, is voorzien van een automatisch kaliber 79320 uurwerk en heeft op de achterdeksel een gravure van de Kleine Prins. Het horloge kost ? 5.600,-.Kijk voor meer nieuws over IWC op Horloge.info/IWC en bezoek IWC.com.