69 jaar na dato komt Movado met een moderne herinterpretatie op de inconische Museum Watch. Movado werd in 1881 opgericht in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds. Inmiddels ontwerpt, produceert en distribueert de Movado group horloges van tien labels: Movado, Concord, Ebel en ESQ Movado, Hugo Boss, Juicy Couture, Lacoste, Tommy Hilfiger en Scuderia Ferrari. Het horloge waar de Movado Edge op gebasseerd is, is nog altijd één van de meest bekende horloges uit de oorspronkelijke Movado stal.

Movado Edge

2016 versus 1947

De Movado Museum Watch werd ontworpen in 1947 door kunstenaar Nathan George Horwitt. Zijn ontwerp bestond uit een minimalistische zwarte wijzerplaat met als ‘rising star’ slechts een geelgouden stip op 12 uur, als symbool van de zon die om twaalf uur haar hoogste punt heeft bereikt. De 2016 versie is vormgegeven onder supervisie van industriële ontwerper Yves Béhar. De van oorsprong Zwitserse Béhar, ontwerper van het jaar 2011, legt in zijn werk en ontwerpen de nadruk op de integratie van duurzaamheid en maatschappelijk goed. Naast Movado ontwierp Yves Béhar onder andere voor General Electric , Swarovski , Samsung , Jimmyjane en Prada .

Movdo Edge 34 mm damesmodellen

Movado Edge 34 mm dames quartzhorloges

Dat aan dit gegeven is vastgehouden is goed te zien op het 2016 horloge Movado Edge. Ook bij dit horloge valt de kracht van vorm een eenvoud op. De Movado Edge serie geeft de Museum Watch op een modern, technologische en industriële manier weer waarbij de synergie tussen modern design en vormgeving verfrissend aandoet, zonder dat het originele te kort wordt gedaan. In de 2016 vormgeving heeft Horwitt’s originele versie een 3-D toevoeging, doordat de stip als een ster oprijst uit de wijzerplaat. De lijnen op de buitenste rand van de wijzerplaat zijn bedoeld als ode aan de zonnestralen.movado_edge_3680010_euro995
De serie bestaat uit Movado Edge quartz herenhorloges met een kast van 40 mm gepolijst staal en een aluminium wijzerplaat, of een chronograaf van 42 mm, ook met aluminium wijzerplaat. Als damesmodellen  – eveneens quartz – zijn er een drietal 34 mm Movado Edge horloges uitgebracht in de lichte kleuren wit, pink en ‘geelgoud’. Alle horloges hebben een stalen band en zijn waterbestendig tot 3 atm.

Prijzen: € 550 tot  € 995
Meer informatie: Movado.com