De hype op horlogebanden gebied is op dit moment de NATO band, een nylon horlogeband met militaire achtergrond. Het horlogebandje bestaat al tientallen jaren en kreeg zijn NATO-naam omdat het een NATO Stock Number heeft, waarmee het geïdentificeerd wordt. Enkele jaren geleden werd het herontdekt, toen Rolex liefhebbers de uitvoering gingen dragen die James Bond in zijn eerste films aan zijn Rolex droeg.

Sindsdien is de NATO band er in vrijwel iedere kleur en komen er steeds weer nieuwe verassende combinaties op de markt. Een van de bekendste en kwalitatief beste makers van NATO banden is het bedrijf Dievas, dat ook een eigen horlogemerk op de markt brengt. De NATO banden van Dievas onderscheiden zich door de met laser afgewerkte randen (om rafelen en inscheuren te voorkomen) en de variatie in gespen: gepolijst, mat of PVD zwart.


Dievas is nu met een uitbreiding qua maat van bestaande banden en een collectie nieuwe kleurencombinaties uitgekomen. De standaard effen en ?James Bond? NATO?s zijn er nu ook in een langere 24 millimeter uitvoering. Daarnaast zijn er diverse combinaties met kleuren grijs, rood, blauw, geel, oranje, zwart en groen. De NATO banden zijn door de waterbestendigheid ideaal aan sporthorloges, maar zijn in 2011 definitief doorgebroken als modehype en worden nu aan vrijwel alle horloges gedragen.


NATO horlogebanden


NATO horlogebanden van Dievas zijn vanaf ? 15,- verkrijgbaar en zijn in de Benelux alleen te koop bij Horlogebanden.com.