Eigen-merk boutiques openen is voor menig (horloge)merk een belangrijke activiteit geworden. Op de redactie van Horloge.info komen bijna dagelijks berichten binnen over openingen van winkels gespecialiseerd in één merk; meestal op de meest exotische plaatsen en voornamelijk in Azië en het Midden Oosten.

Omdat de Nederlandstalige liefhebber van horloges vrij weinig heeft aan een bericht over de nieuwste winkel in Qatar of Peking, besparen wij u dat nieuws, maar nu er in één week twee boutiques geopend zijn in het Koninkrijk der Nederlanden zijn we overstag.
De eerste boutique werd op 9 december geopend door Hublot in Philipsburg, de hoofdstad van het Nederlandse deel van het eiland Sint Maarten. Hoewel slechts 4% van de bevolking thuis Nederlands spreekt, is het de officiële taal en maakt Sint Maarten (als eigen land) deel uit van Koninkrijk der Nederlanden. Sint Maarten moet het hebben van toerisme, voornamelijk uit de VS.


Voor velen dichter bij huis is de Boutique die op 13 december door Bulgari geopend werd in de Amsterdamse PC Hooftstraat. In deze winkel, met een verkoopoppervlak van 130 vierkante meter, kan men niet alleen horloges kopen, maar ook sieraden en andere accessoires van het Italiaanse luxe-merk. Bulgari zat al een tijdje te azen op de mogelijkheid een winkel in Nederland te openen; met het vrijkomen van de locatie in de PC ging een droom in vervulling.


Adressen:
Hublot Boutique Sint Maarten
#2 & 80 Front Street
Philipsburg St Maarten


BVLGARI Amsterdam
P.C. Hooftstraat, 73
1071 BP Amsterdam