Hublot is de officiële tijdwaarnemer van de FIFA World Cup? 2014, het Wereld Kampioenschap voetbal dat dit jaar wordt gehouden in Brazilië. Hublot levert ook het officiële horloge van het WK, en presenteerde dat onlangs met de duidelijke naam ?Hublot Big Bang Official Watch of the 2014 FIFA World Cup Brazil?". Het is gelijk de eerste Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono van het luxe horlogemerk.

Hublot heeft z?n best gedaan echt iets bijzonders van het WK horloge te maken, en dat is gelukt: het horloge beschikt over een unieke chronograaf, die geheel is toegesneden op een voetbalwedstrijd. Deze tijdmeter beschikt over twee retrograde wijzers, die op een schaal aan de bovenkant van de wijzerplaat de verstreken seconden en minuten van één wedstrijdhelft wegtikken. De wijzers zijn opgemaakt in de kleuren van de Braziliaanse vlag: de groene wijzer telt 60 seconden tot het einde van de schaal en schiet dan terug, om weer opnieuw te beginnen, en de gele minutenwijzer loopt tot 45 minuten (de lengte van één speelhelft), en heeft daarna nog een uitloop van maximaal 15 minuten extra speeltijd, voordat ook deze vanzelf teruggaat naar nul.


klik aan voor een grote afbeelding van de Hublot Big Bang Official Watch of the 2014 FIFA World Cup Brazil? in zwart keramiek


Via de drukkers aan de rand van de kast, op 2 en 4 uur, kan de chronograaf gestart, gestopt en gereset worden. Maar de drukker op twee uur heeft ook nog de mogelijkheid verschillende wedstrijdperioden te selecteren: de eerste helft, de rust, de tweede helft en het einde van de wedstrijd. De geselecteerde periode is te vinden in een venster op de 12 uur positie.


Om ook de gewone tijd niet uit het oog te verliezen, heeft de Hublot Big Bang Official Watch of the 2014 FIFA World Cup Brazil? op 6 uur de gebruikelijke tijdsaanduiding, via een minuten en urenwijzer. Op 9 uur is een secondewiel met drie spaken te vinden, die niet alleen fungeert als secondewijzer, maar ook een duidelijke indicatie geeft of het horloge nog loopt. Met een gangreserve van 72 uur zal deze gedurende een voetbalwedstrijd echter niet snel stil komen te staan.


klik aan voor een grote afbeelding van de Hublot Big Bang Official Watch of the 2014 FIFA World Cup Brazil? in rosé goud


Het Hublot WK horloge is het eerste model uit de Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono collectie en komt in twee uitvoeringen: met een 45,5 millimeter brede kast van keramisch carbon (zwart keramiek, gelimiteerd tot 200 stuks) of van goud carbon ( 18K rosé goud, gelimiteerd tot 100 stuks). Beide zijn voorzien van het nieuwe HUB1260 UNICO uurwerk uit eigen manufactuur, dat is opgebouwd uit 385 componenten. De Hublot Big Bang Official Watch of the 2014 FIFA World Cup Brazil? is waterdicht tot 10 ATM en komt aan een band van natuurlijk rubber.


Kijk op Horloge.info voor meer informatie over het merk en bezoek Hublot.com voor verkooppunten.