Begin deze maand lanceerde Cogito haar nieuwe model ?Pop? tijdens Baselworld: de grootste horlogebeurs ter wereld in het Zwitserse Basel. Het merk kon rekenen op veel interesse, met horloges die klassieke analoge tijdsaanduiding combineren met intuïtieve digitale notificaties, als extensie van de smartphone.

De Cogito Pop is een normaal en modieus horloge, met in de wijzerplaat symbolen die via led oplichten als er iets op sociaal gebied speelt op de smartphone. Bij een binnenkomend email, Whatsapp, Facebook of SMS bericht, maar ook bij een telefoongesprek of een afspraak in de agenda, licht het bijbehorende symbool op, in combinatie met trillen of geluid. De instelling van de notificaties gebeurt via een App op de smartphone, die te dowloaden is via de Google Play store en de Apple App store. De App is geschikt voor iPhones en iPads die draaien op iOs7 en Android 4.3, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 3, S4, Nexus 5 en HTC One.


Klik op de foto voor een grote afbeelding van de Cogito Pop collectie


Cogito Pop horloges zijn gemaakt van kunststof en hebben een soepele silicone horlogeband. De horloges zijn waterdicht tot 100 meter ? waardoor er zelfs mee gezwommen kan worden ? en hebben een levensduur van de batterij van minimaal 1 jaar. De Cogito Pop is er in 6 kleuren en kost ? 99,-. Ze zijn o.a. te koop via Smartwatches.nl. Kijk op CogitoWatch.com voor meer info over het merk.